Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası kentteki kasap üyelerinin kırmızı et ihtiyacını karşılamaya başladı.
Oda Başkanı Mehmet Akgül, Sivaslıların eti ucuz yemeye başlayacağını söyledi.
Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, düzenlediği basın toplantısında, kasap üyelerinin et ihtiyacını karşılamak üzere bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Son zamanlarda artan et fiyatlarına çözüm olması amacıyla yurt dışından ithal et getirilmesi, Türkiye'ye dağıtılma görevinin ise Et Balık Kurumu'na verildiğini ifade eden Akgül, şunları kaydetti: ''Ülkemiz, dünyanın birçok ülkesinden canlı hayvan ithal ederek et balık kombinelerinde kesilmek suretiyle ihtiyacı olan illere talepler doğrultusunda göndermiştir. Sivas Kasaplar Odası'nın odamıza devredilmesiyle beraber bize bağlı üyelerimize et temin işi üzerimize vazife olmuştur. Bu konuda geçen hafta başlattığımız çalışmalar doğrultusunda Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş beyden gördüğümüz yakın ilgi ve şehrimizde hem esnafın hem de vatandaşların ucuz et teminleri için verdiği desteğe teşekkür ediyoruz'' dedi.
Akgül, Et Balık Kurumundan temin ettikleri yaklaşık 10 ton kesilmiş etin üyelerine dağıtımına başladıklarını belirterek, ''Genel müdürümüz Ulubaş, bizlere her hafta üyenin dilediği kadar et temin edebileceklerini, hatta iyi organize edilirse günlük temin yapılabileceği sözünü vermiştir'' dedi. Akgül, isteyen üyelerinin talepleri doğrultusunda günlükte et getirttirebileceklerini belirtti. Et Balık Kurumu’nun kıyması 18 kuşbaşısı ise 20 TL’den satışa sunuldu. Et Balık Kurumu’nun etini satan kasaplar işyerlerinin camlarına ve buzdolaplarının üzerine ‘EBK eti’ diye yazıyorlar. Bu kasapların denetimini ise Tarım İl Müdürlüğü yürütüyor.
Kaynak: Gazete Izci