Cevap: Güzel Türkçemiz ve deyimler..
Sultan 2. Mahmut zamanındabir Tıkandı Baba varmış. Adam çok nasipsizmişherkesona bu ismi vermiş.
Sultan Mahmut da adamı araştırmış bir tane görevli tayin etmiş Tıkandı Babayı zengin etmek için.
Bir tepsi baklava hazırlatmış ve bu baklava dilimlerinin her birinin altına bir altın yerleştirtmiş.
Görevli akşam üzeri Tıkandı Baba'nın yoluna çıkmış ve baklavayı ona vermiş.
Tıkandı Baba da demiş ki : Baklava benim çoluğumun çocuğumun işine yaramaz en iyisi ben bunu satayım' demiş ve Yahudi'ninbirine satmış. Bu durum bir ay böyle devam etmiş tabi uyanık Yahudi tepsinin içinde altınların olduğundan Tıkandı Babaya hiç bahsetmemiş.
Görevli sormuş Tıkandı Baba ya baklavaları ne yaptın diye. Bir ay boyunca Yahudiye sattığını öğrenince Sultan Mahmut a durumu anlatmış.
İkinci birçare olarak Sultan Mahmut bunu bir araziye götürmüş ve demiş ki : Buradan birtaş al. Sultan Mahmut'un amacı Tıkandı babanın aldığı taşı attığı yere kadar olana arziyiona bağışlamakmış. Tıkandı Baba heyecanlanmış gözünün gördüğü en büyük taşı almış ve onu da çok uzağa atamamış.
En sonunda Sultan Mahmut dayanamamış almış bunu hazineye götürmüş. Eline debirkürek vermiş. Demiş ki: Küreği daldır ne kaadar altın küreğine dolarsa hepsi senin.
Tıkandı Baba çok heyecanlanmış heyecandan küreği ters daldırmış altınların içine küreğin üstündeki altınlar birer birer dökülmüş.
En sonunda Sultan Mahmut dayanamamış bu nasipsizliğe demiş ki:
VERMEYİNCE MABUD NEYSESİN SULTAN MAHMUT.