Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - İstanbul'da Sivaslılar açık ara önde...
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.12.2010, 18:43   #10
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02

Tecrübe Puanı: 601 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İstanbul'da Sivaslılar açık ara önde...

Türkiye genelinde göç veren illerin çoğunluğu fakir ve iş alanı dar olan illerdir. Sivasta bunlardan biri dir. İş aramak ,aş aramak için yollara revan olmuşlar ,diyar diyar gezmişler kapılandıkları yerlerde mekan tutmuşlar. Bizler Sivaslı olarak havasının ve suyunun sertliğinden olsa gerek biraz sert olmakla beraber çok bilecen ve gururlu insanlarız. Aşagılara pek bakmayız yükseklerden uçarız. Sivaslı olarak birbirimizi istemeyiz,kalkındırmayız yabancıya güven duyarız.
Sivaslı birbirini destekleseydi, ekonomik ve siyasi politikasını iyi kullanmasını
bilseydi ilk örnek alacağımız il Kayseri olurdu. Bu zihniyeti kafamıza yerleştiremedik milli şuuru benimseyemedik ,yükledik eşyaları sivas tan göç eyledik. Sivaslı birbirini sevmez, istemez ,kalkınmasını hazmedemez. İstanbul da
Sivaslılara soruyoruz sivas a gidiyormusunuz? Sivasla benim işim yok unuttum bile
ben karnımın doyduğu yere bakarım diyor. Bu zihniyette olan İstanbulda binlerce Sivaslı var. Bunlara Sivaslı demek yanlış olur. Zengin olan sivaslılarda sivasta kazandığı para ile bir çok şehirlerde orta ölçektede olsa Sivas a olan vefa borcunu ödemiyor o da sivas a arkasını dönmüş bunlar kimlikte Sivaslı. İki türlü göç verme sebebi vardır. Biri iş bulamaz aş bulamaz terkidiyar eder ilini. İkincisi Sivas ta kabuğuna sığmaz yatırımını sivas a yapmaz başka yere göç eder yatırımını oraya yapar. Sivas en çok göç veren iller içerisindedir.
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor...