Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Bediüzzaman Said Nursî
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 26.12.2010, 21:20   #48
sivaslibozo
Yiğido

sivaslibozo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslibozo Şuan sivaslibozo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2013 10:49

Tecrübe Puanı: 773 sivaslibozo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Lächeln Cevap: Bediüzzaman Said Nursî

Selamlar herkese...

-Öncelikle sunu belirteyim kendimi hic bir Cemaate bagli olarak görmüyorum,
ve Objektiv bir acidan tüm yazilanlari Okudum.Anlamadigim ilk sey neden bazi arkadaslar bir soru sorulmadigi halde bu konuda NIKBIN arkadasin yazdigi seylere muhalefet edercesine cevap yazmis?? kaldiki Üstad B.S.N tüm dünyada taninip bilenen bir Zat. Kendim bircok insan tanidim onun eserlerile hidayete erismesine Vesile olmus.Sirf bu bile yetmez mi ?

-Ayrica bencede Risaleleri anlamak bazen zor dur, veya basda zordur diyelim.Ama yinede ana kaynagindan yani risale i nur lardan okumak daha faydali olacagi kanaatindeyim.Eger almanyada yetismis bir genc olarak ben bile sabir ile okuyup zar zor da olsa anladimsa türkiyemizde yetisen büyüyen herkes az biraz gayret ve sabir ile okudugunu anlar.Hem böylelikle türkceside gelismis olur

Bazi arkadaslar üstad hakkinda atip tutmuslar onlara sukadarini söliyebilirim, kendi bakisacimdan yorumlamam gerekirse eger.Burda yani Almanyada bilirsiniz belki Camiilerimizde türkiyeden Ithal hocalarimiz var, herhangi gibi bir Hiristiyan ve Müslümanlar ile yapilan Dinler arasi dialoglarda evrim , Tanri var mi yok mu gibi tarzi avam ve basit sorulara cevap bile veremeyen hocalarimizin yerine cikip almanlari susduran verdikleri cevaplarlarla gönülleri fetheden gencler , insanlar bazi arkadaslarin begenmedigi Risale i Nur Talebeleridir..

Veya okullarda Bioloji dersinde olsun veya baska derslerde olsun ögretmenleri Allah varsa nerde biz niye göremiyoruz?gibi veya Insanligin Maymun dan geldigini savunan ögretmenleri herkes dinlerken , cogu Müslümanlarin ne yazik ki cevap bile veremedigi o anlarda Kalkip Adam gibi cevap vererek Darwinizmi ve Darwinst Ögretmenleri Alt eden yine Risale i NUR talebeleridir.

Bu yazdigim Örnekler yasanmis gercek örneklerdir birileri gibi bi yerlerden uyduma Degildir.

Yani demem o ki bi Insani hele hele ömrünü Halka ve hakka hizmete adamis bir Zat-i Muhteremi elesdirmeye calismadan önce sagda solda duydugu veya milletin basina bela olmus insan müsfettelerinin Fikirlerini kendi fikriymis gibi burda ifsaa eden Arkadaslar iki defa düsünüp öyle yorum yapsin.

Kiymetli Vakdinizi aldim , kusura bakmayin
ama yazmassam icime dert olurdu

Saygilar ve Sevgilerle
Yusuf
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslibozo'e Teşekkür Ediyor...