Şimdi elimden geldiği kadar çizdim...
Kırmızı yuvarlaklar istasyonlar ve dağıtım merkezleri... Büyük yuvarlaklar dağıtım merkezleri, Küçük yuvarlaklar ise istasyon...
Kırmızı Çizgiler Yeraltından gidecek hatlar Mevlana, Meydan ve gar arasında...
Mavi Çizgiler de Yerüstünden giden hatlar Mimar Sinan, Gar ve Üniversite arasında...
Gar dağıtım merkezinde aktarma yaparak tahminim Mimar Sinan'ın en son istasyonundan Mevlana 10 dk yolculuk süresi 2 dakika da toplam istasyonda bekleme vakti 12 dakika sürecek...
Neden aktarma?
Bu trenlerin hepsi Üniversite son duraklı olacak yani Mevlana'dan gelen de Mimar Sinan'dan gelen de Gardan yer üstünden üniversiteye gidecek...
Kullanılacak vagonlar varolan tren raylarını kullanacak şekilde tasarlanırsa Mimar Sinan Üniversite arası en geç 1 sene içerisinde kullanıma açılır ve maliyeti çok düşük olur neden 1 sene sürer? Çünkü Üniversiteye bağlantı ve Kampüs içi yerüstü ve yeraltı hatlar ile istasyonların yapılışı en fazla 1 sene sürer... 2 senede de Mevlana Gar arası sürer toplam üç senede 2 etap tamamlanır ondan sonrada şehrin büyüme yönüne göre ve trafiğe göre paralel ya da dik hatlar yapılabilir.