Cevap: sivasla ilgili geçmişten anılar
Sayın özbek ben 72 yaşındayım .Belediye lokantasının altında ki akça yasajını ve akçaları çok iyi tanırım. Akça paasajına merdivenlerden inerken sol tarafta
kirkor elmasdağlının" Şençalar plak evini "çok iyi bilirim. Meşklerine katılmadım ama kirkor bey müziğe aşık bir insandı. Sanatı sanatçıyı seven hoş sohbetli biri idi. Ben ondan plak alırdım pasaj dışında bir hoperlor kordu caddeyi şenlendirirdi.
O plak sesleri kulaklarımda çınlamaktadır. Caddeden geçerken beni görünce hemen içeri alır yeni çıkan plaklardan bir tane satardı. Bende kensini kırmazdım.
Sivas a bir gelen pişman birde gelmeyen pişman olurdu. Bu günkü ptt karşısında bulunan Vakıflar bankasının olduğu yerde ticaret yapıyoruz. İstanbul dan Cum Üni Tıp fak sine öğrenci gelir İstanbul da Sivas ı tanımazlar günlerce ağlarlar toprak evleri, yakacak tezekleri, odunları ,kış şartlarını düşünürler. Hatta gitmemeyi dahi düşünürler. Sonradan Sivas a gelip okulu görme akıllarına gelir ki Sivas istanbulda düşündükleri gibi olmadığını anlarlar. Kayıtlarını yaptırırlar sivasta kalırlar. Mevlana caddesindeki evimi onlara kiraya verdim ve kendileride benim müşterim oldular. Sivas ta çok mutlu oldular mezun olup giderken ağladılar hayatımız da böyle cana yakın sıcak kanlı misafirperver insanlar görmedik derlerdi. İstanbulda yaşayan bir aile Sivas a gelince saygıyı, sevgiyi ,hoşgörüyü ,dostluğu görüyor. Taşradan Sivas a gelenler ağlayarak giderlerdi. Ne umdular ne gördüler,Sivastan ağlayarak ayrıldılar Höşça kalın .
Ağaoğulları
|