Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 12.03.2011, 13:54   #7
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1197 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sivas için şanstı ama olmadı

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ticaretle uğraşan kişilerin milletvekili olmalarına karşıyım. Milletvekili olduktan sonra memleket için değil kendileri için çalışıyorlar. Bürokrat kişilerin milletvekili olmaları daha faydamıza olacaktır. CHP den Malik Ejder Özdemir'in devam etmesini isterim.

Belediye başkanlığına aday olursa da kazanabileceğini pek sanmıyorum. Ama CHP son zamanların en yüksek oyunu alabilir Sivasta. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı ve Doğan Ürgüp'ün başarılı sayılamayacak performansı ile BBP de Sivasta büyük güç kaybetti. Yerel seçimlerde Sivas Belediyesini kazanacak kişi En az % 40 oy alır. Bunda da en büyük aday Ak Parti ve Sami Aydın'dır. Mhp güçlü bir ismi çıkarmaz da Osman Yıldırım CHP den aday olursa çekişmeli bir seçim olabilir.
Çok doğru tespitler yapmışsın Cley...%100 katılıyorum... Osman Yıldırım'ın milletvekilliğinden çok belediye başkanlığında iyi işler yapacağını düşünüyorum, Vekillik ticaret adamına göre değil ama TSO başkanlığı yapmış birisi özellikle Sami Aydın döneminde kazandığı deneyim ile Belediye Başkanlığında en iyi isimdir diye düşünüyorum... Ancak katılmadığım bir konu var, en azından %100 katılmadığım... Sivas'ın kendine has bazı özellikleri var o bakımdan ben %30 bandını örnek verdim... Çünkü hala yüksek oylar almayı başarabilen bir SP var, daha sonra HAS Parti çıktı ve en önemlisi Türkiye Partisi var...BBP'nin kaybedeceği %20 emanet oy direk AKP'ye gitmez diye düşünüyorum... Büyük yoğunluğu sağ partiler olmak üzere CHP'de alır emanet oylarını... Daha sonra da adaylar ve partilerin isimleri, çalışmaları devreye girecek partiler arasında oylar kayacaktır... Yani bölünme çok olacağından BBP, AKP, CHP, TP, HAS ve SP arasında blok olarak oy alacak bir parti olmayacağından AKP, CHP ve TP arasında çok ama çok çekişmeli bir seçim geçer...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla