Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt?
Sivasta fabrika kurulmayınca yada bazı kurumlar taşınınca yada sanayileşmeyince vs. "bu devlet Sivası sevmiyor Sivasa çalışmıyor" demememiz lazım öyle mi? Ben böyle anladım. Hani zaten Sivas sanayi şehri olamayacak ya o yüzden diyorum.
|
Ben zaten şimdiye kadar şu neden yapılmıyor bu neden yapılmıyor demedim... Varolanların gitmesi yanlış bunu söylüyoruz sende bende hepimiz... Yapılmasını beklediğimiz ama yapılmayan tüm yapılarda hep hizmet Hastane, Adliye, Stadyum Tren felan... Sanayi beklemiyorum ben zaten ne AKP'den ne de muhtemel CHP iktidarından ne de MHP'den... Treni kaçırmışız, çevremizde bu kadar sanayileşmiş şehirler, ulaşım ağlarını kendilerine taşırken hele artı tarım kentleri varken Sivas'ın geçmişte yapması onlar bu kadar büyürken küçülmemek olacaktı. Bunun da suçlusu başta TURGUT ÖZAL olmak üzere sırası ile Demirel, Çiller ve Mesut'tur zaten sonrakilerin yapacağı birşey yoktu kaçırmıştık treni 90'ların ortalarında... O bakımdan stratejik düşünmek gerekli... Tüdemsaş, Cer Ateleyesi, Çimento Fab., Demir Çelik Fab., Dikimevi bak 4 tane ağır sanayi 1 tane tekstil fabrikarsı ve 5'i de devlete ait sene 1970'li yıllar hangi şehirde böylesine büyük 5 fabrika devlet tarafından açılmış? Yok... Böylesine bir imkan varken Sivas'ı cezalandırırcasına 80 sonrası tüm iktidarlar almış taşımış kapamış satmış felan ve haliyle Sivas küçülmüş diğer şehirler büyümeye devam etmiş... Yetinmemiş AKP'de son 9 senede kalan son bir kaç kurumuda taşıdı kapattı ee napacak Sivas bundan sonra? Yapacağı tek şey Eskişehir'i örnek alacak... Vizyonu olan YILMAZ BÜYÜKERŞEN gibi bir belediye başkanı ve Sivas'ı seven bir kaç vekil ya da iktidar ile mevcut Turizm potansiyelini ve Türkiye'de Hatay ve Mardin ile birlikte en büyük kültürel mirasa sahip 3 ilden birisi olarak Kültür potansiyelini kullanarak ve açılacak 2. hatta 3. üniversite ile eğitim ile desteklenerek şehir merkezi Sivas Kenti büyür ve hatta bölgede kendi alanında 1. olur... İlçeler ise bu zenginlikten faydalanarak hayvancılık ile geliştirilebilir... Sanayi beklentimiz olmasın ama varolanın da küçülmesin kapanmasına taşınmasına da ses çıkartmamak olmaz değil mi?