Alıntı:
hiko58 Nickli Üyeden Al?nt?
hani demişlerya sivastan odunu aday etsek kazanır diye. demekki sivaslıyı odundan daha aşağı gördükleri için böyle tepeden adaylar gönderiyorlar. eee demekki sivaslı bunlara layık. sivaslı hiç bir zaman hakkını aramayı bilmediki kendini savunmasını beceremediki. bir madımak olayında bile yapanları kınayıp lanetleyemedi. hep birlikte yapanve tezgahlayanlara küfredemedi. hep savunmada kaldı sivaslı. şimdide kyun sürüsü muamelesi görüyor hala umurunda değil. hadi diyelim onları boşver sivasa 2002 den bu yana çakılmış bir çivimi var. abdullatif şener dönemi hariç. yok. dmo götürüldü. askeri dikimevi götürüldü. başmüdürlükler erzurum ve kayseriye alındı.insanların ekmek yediği daha bir sürü şey kapatıldı sivas ekonomisine destek yapılmadı. köylü şehire göçtü. sosyal hizmetlerden aldığı bedavalarla geçinerek sivası bir köy haline getirdiler. köylerde üretim tamamen yok oldu.simdi ellerinden gelse sivası bir yere bağlayarak ilçe yapacaklar. ne değişti sivasta. üniversite ve sivasspor olmasa acımızdan öleceğiz. hakkariden ne farkımız kaldı. orasıda gelişmedi sivasta gelişmedi. insanlar bunları neden görmezler. anşamak mümkün değil. büyüklerimiz dediki sivasın üstüne yukarı tekkeden uçan ölü toprağı sivaslıyı hiç bir zaman uyandırmaz derlerdi.üstümüze her rüzgarda ölü toprağı serpiliyor.
|
Sizi binlerce kez kutluyorum. Yazacak başka şey kalmamış.Çok hakılısınız.
Sivas'a ölü toprağı serpilmiş. Sivaslı pasif ve neme lazımcı olduğu sürece, kendi değerlerini, kendi insanını koruyup yüceltmediği, zorluklar ile mücadele etmekten aciz olduğu sürece daha çok koyun muamelesi görür.
Ben bir bayan olarak elbette Sivasımızdan bir adet olsa da kadın milletvekili çıkmasını isterdim ama tepeden inme gökyüzünden gelme değil, Sivas topraklarında yaşamışi, Sivasın sorunlarını bilen birisi olmasını isterdim. Şu an AK PARTİNİN kadın milletvekili olması ve seçilmesi neyi değiştirecek.ALLAH BİLİR SADECE DİVRİĞİ'yi kalkındırırsa kalkındırır.Başka sorunların umurunda olacağını sanmam. Yeter artık Sivas gökten zembil ile inan aday istemiyor,anlayın artık. Bizi Sivas'ı Sivaslıyı tanıtan sorunlarını bilen vekiller istiyoruz...