Cevap: Zabıtadan kokoreççi operasyonu
Buradan bu vesile ile sayın zabıta görevlilerine sesleniyorum.
Birkaç hafta önce Cumhuriyet Üniversitesi kampüs alanında Gençlik şöleni kapsamında Üniversite Kültür Merkezi çevresine standlar kuruldu.Üniversite öğrencileri o standlarda kültür,bilim sergileyecekleri yerde ne yazık ki kazanç amaçlı asla hijyen olmayan mangalda sucukları, köfteleri her çeşit yiyecekler sattılar ve üstelik bu manzara bu yıl değil kaç yıldır devam ediyor. Temizlik ve hijyen kontrolü olmayan yiyecek satmada ve yapmada deneyimsiz sadece para kazanmak uğruna insanların sağlığını tehdit eden bu durumu acaba zabıta görmüyormu sırası gelmişken bunu Sivaslı sade bir vatandaş olarak sormak istedim.
Ben her yıl bu fuarı şöylesine bir gidip gezeyim diyorum ama ne yazıkki her yerden gelen farklı ve iğrenç kokulardan geri dönüyorum.Fuar değilya mikrop yuvası sanki. Bu nasıl denetimsiz ve kontrolsüz uygulama aklım almıyor. Gelip görmelisiniz.Hijyen ve temizlikten uzak o kötü koku satan köfteleride gencecik masum öğrenciler nasılda iştahla yiyorlar inanamıyorum.
Oysa gençlik fuarı denince bu görüntülerin değil, kültürü-sanatı-bilimi, sergileyen standlar olmalı diye düşünüyorum.
Gençler üç kuruş kazanalım diye bunu yapıyorlar da yetkililer nasıl izin veriyor yada bu başıboş ve kontrolsüz denetimsiz yiyecekleri satanları hiçmi bir yetkili görmüyor. Ben şahsen o kokulardan sonra halen köfte kokusundan nefret eder oldum,köfteden tiksindim. Ha şuda var gençlerimiz para kazansın,onlara fırsat verilsin tabiki ama bunun için sağlıksız yiyecek satmak değilde satılacak çok daha başka şeyler olabilir. Örneğin kırtasiye, kitap,takı malzemeleri,kültür ve sanatı anlatan herşey, hediyelik eşyalar v.s. canım yani buna benzer şeyler. Hiç değilse daha nezih ve gezilir bir fuar olur. Yoksa kaç yıldır bu şölen pis koku ve sağlık bozmaktan başka neye yarıyor. Benden bu öneridir ancak hani derler ya BÜYÜKLER İYİSİNİ BİLİR TABİ ANLARLARSA..
|