Alıntı:
hiko58 Nickli Üyeden Al?nt?
önemli olan sivaslı olması yada olmaması değil. önemli olan geçmişte kim olduğu. bakınız aslında sivaslı olması sivas için çok önemlidir. ama hem sivaslı olmalı hemde adam gibi adam olmalı. sivasa sahip çıkmalı. sivas milliyetçisi olmalı. sivas için ortalığı birbirine katabilmeli. sivas aşığı olmalı. sivassporun maçlarına başka takımın şapkasıyla gelmemeli mesela. bir sivaslı gördüğü zaman gözleri yaşarmalı. liderimmi sivasmı diye sorulduğunda SİVASIMMMM diyebilmeli. sivaslı üzüldüğünde üzülebilmeli sivaslı ağladığında ağlayabilmeli. sivas kiltirini almış olmalı. o bizim eski mahallelerimizde oturmuş olmalı. kapılarımızın önündeki ayaküstü sohbetlerimize katılmış olmalı. mahalleye dadanmiş olan kişilerle mahalle adına yiğitlik yapmış olmalı. babasının anasının dedesinin mezarı sivasta olmalı. bir arefe gügünde herkesle birlikte yukarı tekkede mezar ziyareti yapabilmeli. çocukken oyun oynarken mundar ırmağa düşmüş olmalı. paytonların arkasına asılmış kamçı yemiş olmalı belki şirinoğlu hamamında bir yaşlı amcanın sırtını sürmüş olmalı. sabah erken kalkıp evde sıcak çayı hazırlayıp kelle almaya gitmişmidir. sıca sıcak. kahve içme törenlerinde kız evinden bişeyler alıp damada teslim ederken hediye istemişmidir. madımağı bilirmi. kelecoşu. sulu köfte biliyormu diye sormalı. gençliğinde hiç baca pilavı yapmışmıdır. aşık oynadımı. cıncık oynadımı. sultan nevruzda yumurta tokuşturdumu. yani kısacası sivaslımı. eğer adam gibi sivaslıysa inanın bize çok yararı olur. sivas kültürüyle yoğrulmuşsa korkmayın bize çok faydası olur. saygılarımla.
|
Size bütün yüreğimle katılıyorum. Sivaslı olmak işte budur, hem okudum hem çocukluğumu yaşadım sanki,çok duygulandım. Sivasımızın geleneklerini,kültürünü yaşamayan sorunlarını nereden bilecek.Hani derlerya olunca HAGIYGI SİVASLI olacak.Sivasımı, toprağımı öyle çok seviyorum ki ne mutlu ki Sivasımızın bütün geleneklerini kana kana yaşadım ve halen köşe yazılarımda Sivasımızın gelenek ve göreneklerimizi gururla o güzel günleri anımsayarak,gözlerim buğulanarak makalelerimde yazıyorum. Amacım bizim kuşak o güzellikleri yaşadı yeni kuşaklar ise yaşamasada öğrensin diyorum.
Sivas'tan milletvekili olacak kişi Sivasın herşeyi ile yoğrulmalı, aksi halde verimli olamaz diyorum. Sivası ancak Sivaslı olan değil Sivasta yaşayan anlar bu budur.Sivas'ta gelenekmi kaldı diyenler var ama canımız sağoldukça yaşatacağız.Gelin Hamamı , Kıymalık yapma kalksada daha öyle güzel geleneklerimiz var ki.Sivasıma kurban olurum ben.Şimdi CANIM SİVASIM adlı şiirimi paylaşmak geldi içimden.
CANIM SİVAS’IM
Seni çok özledim göresim geldi
Burnumda tütersin canım Sivas’ım
Hasretin bağrımı ok gibi deldi
Sevdadan betersin canım Sivas’ım
Dört Eylül başımda bir altın tacım
Ata’mın izinde bal olur acım
Göğümde meşalem, derde ilacım
Sen bana yetersin canım Sivas’ım
Sen bu güzel yurdun narin şehrisin
Yurda kem bakanın keskin zehrisin
Ozanların yüreğinde bahrisin