Daha önce yazdığım bir mesajı tekrar alıntılıyorum:
Maalesef bazı çok önemli noktalar hala kaçırılıyor, gizleniyor!
Ak parti Sivas'a 'ulaştırma' hariç geçen 9 yılda hiçbir katkı sunmamış bir partidir.
Bir şehir düşünün, 9 yıl boyunca iktidar partisine en büyük desteği vermiş ama
- 2000 yılında 750 bin olan nüfusu 2010 yılında 642 bine düşmüş,
- Abdüllatif Şener'li 4 yıl hariç sanayisi hemen hemen hiç gelişmemiş,
- Birçok şehire hükumet tarafından 2. devlet üniversiteleri kurulurken bu şehire kurulmamış,
- Birçok şehire devlet tarafından bölge hastaneleri kurulmuş, birçoğunun inşaatı devam ederken, Sivas'ın ki tam 4 yıldır kuruldu kurulacak yalanlarıyla hala başlamamış,
- Bölge hastanelerine ek olarak, 22 şehire sağlık kampüsleri kuracak olan Ak parti, Sivas'ın komşuları olan Kayseri ve Yozgat'a bu kampüsleri kuracakken Sivas'ı birkez daha dışlamış,
- Bizzat başbakan tarafından sözü verilen 35 bin kapasiteli stadyum sözü, yalancı çıkmak pahasına gözlerden kaçırılmış, hala ortada bir gelişme yok ve kapasitesi 25 bine düşürülmeye çalışılmış,
- Sivas turizminin umudu olan tarihi eserler ödenek yokluğundan yıllardır bitirilemeyen restorasyonlara maruz kalmış ve iyice yıpranmış,
- Kayseri Erciyes kayak merkezi için 50 milyon; Erzurum kış oyunları için 600 milyon harcayan hükumet Sivas Yıldızdağı kış turizmi için lütfedip ancak 10 milyon lira gönderebilmiş.
- Teşvik sistemi oluşturulurken Sivas şehri Kayseri, Konya ve Gaziantep gibi şehirlerle aynı statüde (3. bölge) değerlendirilmiş.
Evet kesinlikle inkar etmiyorum, Türkiye'nin birçok şehrini gezen birisi olarak değişimi gözlemleyebiliyorum. Örneğin bugün Antalya'dayım, 1979'da 95 bin olan nüfus bugün milyona ulaşmış. Üç gün evvel Çorlu'daydım, ilçe deyip geçmeyin nüfusu 216 bin olmuş. Sivas'la arada yüzbin fark kalmış. Millet aya gidiyor beyler, ağzınıza sürüyorlar bir parmak bal, kendinizi bulutların üzerinde sanıyorsunuz. Sivas'tan bakınca işler iyiye gidiyor gibi gözüküyor herhalde. Duran taşları geçen şehirdir Sivas. Bu da böyle biline!