Cevap: ANKARA - SİVAS HIZLI TREN PROJESİ
duman şu an altyapı inşaatı yapılıyor ve yerköy-sorgun arası bayağı iyi durumda burası 2013 de bitmiş olacak bir yandan da yıldızeli şantiyesinde çalışmalar sürüyor ama orası buraya göre daha ağır ilerliyor.sonra daha yerköy-kırıkkale arası daha ihale edilmedi.birde altyapı işlemleri bittikten sonra üst yap için ayrı bir ihale yapılacak.ray döşeme elektirk direkleri vs için.o arada tabi garlar filanda ihale çıakrılır.benim tahminimce en az 5-6 sene daha sürer.Ama şunu da belirtiyim bu proje türkiyenin en büyük ikinci projesiymiş.diğer hatlardan çok daha masraflı ve daha uzun bir hat.birinci projede izmir-istanbul otoyoluymuş.bence 5-6 sene sürsede değecek bir proje zaten bunu 2-3 seneye bitmesini beklemek hayalcilik olur.şöyle bir kaba hesap yaptım belki yüzlerce şantiye var hat boyunca ve hepsinde çok hummalı çalışmalar var.biz herhangi bir şantiyedeki bir iş makinasının günlük ihtiyacını anca maaşımızla karşıalrız heralde.önceden neden geç kaldı diye eleştiriyordum ama şimdi devlete teşekkür etmemiz gerektiğini anladım sivasa yapılan bu hizmet için.