Alıntı:
Salim58 Nickli Üyeden Al?nt?
Burak hocam Valilik aldığı kararda geri adım attı herkesin oraya gelmesine müsade etti.Yok içeri gireceğiz yok şu pankartı buraya asacağız deyip gerginliği tırmandırmanın bi anlamı varmı bana göre yok.Yıllardır olaysız bi şekilde bu anma yapılmış bu yılda yapılsa kötümü olurdu,fakat provakatörler yinede rahat durmuyor niyeki.?
|
Abi valiliğin kararı otelin önüne sokmamaktı yine de sokmadı. Bundan önceki yıllarda önüne kadar gidebiliyordu insanlar 1 tek sorun çıkmıyordu, zaten bir kaç gün öncesinde yapılan açıklamalar grubun gerginliğini artırdı. Ben oradaydım 15 kişilik bir grup elindeki su şişelerini attı polis gaz bombası atınca tüm grup geri kaçtı o 15 kişilik grup orada kaldı oradaki kargaşa toplam 20-25 sn. sürdü. Zaten düzenleme komitesi de tahriklere gelmemeleri yönünde tüm grubu uyardı netekimde valinin o kadar ortamı germesine ve örneğin 2 Temmuz eylemcilerinin alay edercesine orada ölenlerle birlikte yazılması gibi gerici olaylara rağmen 15 kişilik provokatör grup ortada kaldı kimse destek olmadı onlara. O bakımdan bundan sonraki yıllarda da olması gereken bundan önceki yıllarda olduğu gibi olmalıdır ki sıkıntı çıkmasın ama gelecek yıl da devlet aynı tavrı gösterirse bu kez oradaki 10.000 kişi birlikte ayağa kalkabilir çünkü bu sene olanlar gerçekten insanların acılarına, yaralarına tuz ekti...