Cevap: Başkan Jandarmaya Tamam Dedi
Alıntı:
Sabiha Serin Nickli Üyeden Al?nt?
Sivas'ımızın tarihi ve çok önemli binaları yavaş yavaş yok edilmek için uğraşılıyor. Sanırım Jandarma Binasından başlanacak, sıra ile Orduevi ve hatta 4.Eylül Kongre Müzesine sıra gelirse şaşmam. Bu tür planlar acaba askeri binaları yok etmek olmasın sakın. Bana sanki öyle gibi geliyor.
Ne jandarma binamıza, ne Orduevine, nede Kongre Müzemize kimsenin dokunmaya hakkı yoktur. Bir Sivas bunu kabul etse bile ben asla kabul edemem. Ömrümün sonuna kadar bu üç binaya dokunanları kınarım lanetlerim . Bu Sivas'a ve Sivas'ın tarihine ihanetten başka şey değildir.
Hey Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ın yürekli halkı herşeye suskun kalıyorsunuz bunada mı suskun kalacaksınız soruyorum sizlere.Güzel Sivasımız yıkıla yıkıla viraneye mi dönsün.Böyle bir şeye nasıl izin verilebilir.
SİVAS KAMUOYU KULAĞINIZI ÇOK İYİ AÇIN VE DİNLEYİN.
SİVAS JANDARMA BİNAMIZ YIKILIRSA UNUTMAYINIZKİ SIRA ORDUEVİ VE KONGRE MÜZEMİZE GELECEKTİR HATTA VE HATTA ATATÜRK HEYKELİMİZE SIRA GELEBİLİR. EĞER BU OYUNA EVET DİYECEKSENİZ YAZIKLAR OLSUN DERİM. BENDEN SÖYLEMESİ...
|
Gerçekten çok gerici bir düşünce diye ben buna derim.
Böyle birşeyi şu ortamda nasıl yapacaklar Allah aşkına.
Bence abartmışsınız. Göz göre göre buna cesaret edemezler. Bu tarz tarihi yerlerin de restorasyon ve kamuya kazandırılması adına çok güzel bir olay diye bakıyorum ben.