Büzme Bayram Baklavası
Çok değişik, duruşu çok güzel bir baklavadır büzme baklava.
Bu benim bildiğim en gevrek tatlılardan biri. Birde hata kabul eden bir baklavadır.
Yufkası bozuk bile olsa şekillendirince hiç belli olmuyor. Biraz gelin duvağını hatırlattı bana.
Bu yüzden gelin duvağı tatlısı veya düğün tatlısı da denilebilir.
Baklava hamuru malzemeleri Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] parçaları
Arası için nişasta
Büzme baklava nasıl yapılır?
Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın.
(İtiraf edeyim, tek tek, incecik yufka açmak biraz fazla yetenek istiyor.
Ama uğraşınca oluyor. Zaten bu hamurun kıvamı çok güzel olduğu için açarken fazla yormuyor)
Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.
Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.
Kalan iki uç kısmı birleştirin.
Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.
Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltin
Üzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.