Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Büzme Bayram Baklavası
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 13.11.2011, 17:41   #1
Kardelencicegi
Navigator
 
Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Yaş: 58
Mesajlar: 48.623
Tecrübe Puanı: 5485 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick
Standart Büzme Bayram Baklavası

Büzme Bayram Baklavası






Çok değişik, duruşu çok güzel bir baklavadır büzme baklava.
Bu benim bildiğim en gevrek tatlılardan biri. Birde hata kabul eden bir baklavadır.
Yufkası bozuk bile olsa şekillendirince hiç belli olmuyor. Biraz gelin duvağını hatırlattı bana.
Bu yüzden gelin duvağı tatlısı veya düğün tatlısı da denilebilir.


Baklava hamuru malzemeleri
  • 2 adet [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...](çok sulu olmayacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 3 silme su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz
Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] parçaları






Arası için nişasta




















Büzme baklava nasıl yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.

  • Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın.


(İtiraf edeyim, tek tek, incecik yufka açmak biraz fazla yetenek istiyor.

Ama uğraşınca oluyor. Zaten bu hamurun kıvamı çok güzel olduğu için açarken fazla yormuyor)
Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.
Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.
Kalan iki uç kısmı birleştirin.
Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.
Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltin
Üzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.


NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.












__________________
Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor...