Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Sivas göçmeye devam ediyor
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 31.01.2012, 14:45   #16
mehmet5844
Yeni Yiğido
NO AVATAR

mehmet5844 Şuan mehmet5844 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2012 10:05

Tecrübe Puanı: 0 mehmet5844 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sivas göçmeye devam ediyor

ben 17 yıldan sonra malatyadan memleketime döndüm. aksu haricinde değişen hiçbirşey yok. haaa birde cıbıllar parkının yerine belediye çay binası yapılmış. ne lüzumu varsa o ucubenin. çokmu aradınız öyle bir yeri. akşam olup meydana çıkınca oralar kapkaranlık. güya şehir merkezi. bir yanda eski püskü askeriye. bir yanda harabe belediye. bir yanda eski valilik. korku sokağına benziyor. ne bir avm var ne bir gezecek alan. valilikten başla ssk ya kadar git gel. başka gezilecek yerde yok. soğukta oturmak istersen belediyenin çay ocağına git. karmakarışık sokaklar. köy görüntüsünden kurtulamamış mahalleler, yaz olunca heryer ot diken, kış olunca her yer kar buz, istasyon caddesi yapıyım diyorsun ssk dan ilerisi istasyon şehir bitti. aksuya doğru iniyorsun sanayi, hurdacılar. memlekette ne kadar yıkılacak harabe ev var hemen hasanın konağı hüsonun konağı diye restorasyon yapıyorlar bir sürü para harcanıyor. yıkın yav o harabeleri. geniş geniş caddeler, iş alanları, cıvıl cıvıl caddeler oluşturun. bırakın artık hükümet meydanını, istasyon caddesini, eski demiryolu hastanesi bile tarihi bina diye yıkılamıyor. kime ne faydası var. oraya en modern hastane yapılır. oralarda modern binalar işyerleri kısacası hayat canlanır, istihdam artar. medresenin önünde yaz konserleri yapılıyor, en önde belediye başkanı oturuyor. sanatçı kadar başkanın elinde mikrofon. çıkanlar bi başkanın kuşunu kaldırıyorlar önce. güya hizmet. yazık be. bende yıllarca bu şehirde yaşadım. başka yerleri görmeyince memleketimi güzel sandım. oralardaki yaşamı ve değişimi görünce farkına vardım. mesela bizim bir kalemiz var, yıllarca bir adama verilmiş sanki onun babasından kalmış gibi o işletiyor. orda neler yapılmaz. kalenin arka tarafı sanki köy. yıkın o harabeleri değişin kalnin çehresini. eteklerine güzel işletmeler yapın. sen zaten harcadığını çıkarırsın kat kat. korkma nerden para bulacağım diye. yap yatırımını alırsın fazlasıyla. bit pazarını yıktın yık birkaç dükkan daha yada sanayiyide yık. ver parasını, dik oraya modern çarşılar binalar ver onları kiraya al sana istihdam al sana gelir al sana büyüyen şehir. zaten yatırımcı koşarak gelir. biz sivaslılarada gezilecek alanlar olmuş olur.
mehmet5844 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı mehmet5844'e Teşekkür Ediyor...