18.02.2012, 22:25
|
|
|
Usta Yiğido
ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 1030  
|
Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....
Alıntı:
Siyahnur Nickli Üyeden Al?nt?
Sizde ki nasil bir algi, nasil bir havsala ki konu yerine baska mecralardan olmadik ici bos laflar etmeyi becerebiliyor ?
Siz beni nerden biliyorsunuz? Yasam sartlarimi, yasadigim sehri, ilgilendigim yazarlari,ideolojimi, fikir yapimi, inandigim degerleri nereden biliyorsunuz? Ne hakla surda üc-bes iletiye dayanarak bir kisi hakkinda böyle ithamlarda bulunup yorum yapabiliyorsunuz?
Kendinizi bosa yormayin ülkem de dindarlik - yobazlıkla ayni sey sayilmis ve kücük görülmüs.Babam anlatir bir zamanlar kisinin, gözle görülür bir utanc duymadan, dindarligi söz konusu etmesi veya ibadetlerinden bahsetmesi, bile hayli güc haldeymis !Dindar olmak, ancak hor görülmeyi göze almakla mümkün olabiliyormus !
Necip fazil´in, "Öz yurdunda garip öz vatanında parya" demesinden murat da tam da bu olmali.
Ama artik devran dönüyor siz de kendi ruh sagliginiz icin buna alismaya baslayin , ve korkmayin dindarlar´dan kimse ye zarar gelmez.
Selametle !
|
Bakın yine peşin hükümlü olup yargılayıp karar veriyorsunuz. Dindarlık la, yobazlığı aynı kefede sayılıyor demişiniz. Hiçte öyle değil. Ben ne dindarlar tanırım yobazlıkla alakası yok ben aydınım diyen okumuş cahilleri cebinden çıkarır. Bu sizin bakış anlayışınız. Yobazlığın tanımı değişimi kabullenmeyen sabit fikirli gericilere denir artık buna kimler girer belli.
Ülkemizde ibadetini yerine getiren insanlara kim ne diyebilir, benim dedemde babamda ailemde 5 vakit görevini yerine getiriyor ve sizin anlattıklarınızı hiç duymadım. Burada söylenmek istenen şey din üzerinden rant, çıkar sağlayan dini siyasete alet edenler içindir. Gerçek manada dindar insandan zarar gelmez ancak din maskesine bürünmüş dindarım diye geçinen insanlardan zarar gelir. Gelmese bizim Sivas'ta gelmezdi her ne olursa olsun 37 insanımız diri diri yakılmaya kalkılmazdı.
Devran dönüyor diyor neyin devranı bu anlayamadım? Devrimmi yaptınız neyin devranı başka bir sistemmi geldi ülkeye? Doğuda başka batıda başka konuşma şekli alan bir başbakan. Siz gerçekten müslümanları düşünüyorsanız, din kardeşlerimizi düşünüyorsanız Irak'ta ABD askerlerince insanlara yapılan zulumu, kadınların ırzına geçilmesine ses çıkartırdınız, ABD ile birlikte haraket eden ona destek olan sözde bu dindar hükümetinize sesinizi yükseltirdiniz? Şimdi aynı senaryo Suriye için geçerli ve görev bekleyen bir hükümet.
Ruh halim Allah'a şükür gayet iyi ve yerinde. Siz o temenniyi başta kendinize ve bu ülkeyi ruhsuzlaştırmak istyeten ruhsuzlara tafsiye etseniz daha yerinde bir davranış yapmış olurdunuz.
Asıl aydın kültürlü bilgin insandan da zarar gelmez siz hiç çekinmeyin. Ne gelirse cahillikten gelir. Son demiştim ama cevap hakkı olduğundan yazma gereği duydum.
Yolunuz açık olsun...
|
|
|