Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Dindar gençlik yetiştirmek.....
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.02.2012, 19:43   #183
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 737 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ha hemen pes etmek(tartışmaya devam etmemek) istiyorsanız da siz bilirsiniz tabi.
Bildiklerim de bildiklerim demezseniz devam ederiz tartışmaya. Zira tartışma(fikir) insan olabilmenin ön koşullarındandır. Söylediğim gibi tarihsel diyalektiğe hizmet eder. En sevdiğim görevlerimdendir.

Ama temel konularda bile ayak diretiyorsunuz. Mesela özgür seçim konusu. İnsan olmanın ve demokrasinin temel şartları. İnsan değerlerini ezberle mi öğrense daha makbuldür, yoksa bilinçlemi? İnsan değerlerini baskı altında mı edinse daha gerçekçi seçenek olur, yoksa özgür iradesiyle mi? Siz daha bunlara bile karar veremiyorsunuz.

Çocuk ezberler, yetişkin ise iradesiyle seçer. Hem siz neden seçimden korkuyorsunuz "çocukken yetişmezse elimizden kaçırırız" diye. Değerlerinizin doğruluğuna güveniyorsanız bu korku niye?

Ben değerlerime güveniyorum ve korkmuyorum. Bilinçli insan, nerede, hangi şartlarda ve hangi yetişkin çağda olursa olsun doğruyu seçer. Değil mi?