Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Ha şöyle yola gel işte. Neden suçlu diyorsunuz? Çünkü suçlu olduklarını Alman mahkemeleri tespit etmiş, Hem de hüküm giymişler. Başlarının da Türkiye'de olduğunu söylemişler.
Hem masumiyet karinesi diyorsun. Hem de Alman mahkemeleri beni ilgilendirmez diyorsun. Asıl çelişkiye düşen sensin. Nereden biliyorsun suçlu olduklarını?
Sadece tartışmış olmak için tartışıyorsun. Kendi huyunu, yapını sen de bilmiyorsun.
Seni değilse beni alakadar ediyor. Hukuk bir bilimdir. Nerede olsa hükümleri doğrudur. Tabi dünya görüşleri farklı olan hakimlerin şahsi vicdani kararları hariç.
Benim demokratlığıma not verebilmen için önce demokratlığın ne demek olduğunu bilmen lazım. Bildiğini sanmıyorum.
Bunu artık çocuklar bile biliyor. Türkiyede karşı devrim yapılıyor, karşıt fikirler de bir şekilde tutuklanıyor.
|
Önce hitabınıza dikkat edin..Sizinle aynı düşünmüyor olmam yolda olmadığımı göstermez.
Dünyanın her yerindeki mahkeme kararları evrensel değildir.Fransa'da Ermeni soykırımı vardır diyeni suçlu bulduklarında,hukuk evrenseldir,bu adam soykırımı inkar ettiği için suçludur damgası vuracak mısın?
Türkiye'de Balyoz,Ergenekon,D.Feneri gibi davalar devam ediyor.Mahkeem sonuçlanmadan da kimse kanunen suçlu sayılmaz.Ancak insanlar kendi muhakemeleriyle,vicdanalrıyla sanıkların suçlu ya da suçsuz olduklarına
inanabilirler..Ben yukarıda yazdığım davaalrda sanıkalrın çoğunun suçşlu olduğuna inanıyorum.Mahkeme suçsuzdur derse o zaman suçsuz olduklarına inanırım.
Hadi bunların hepsini de geç.Ben masumiyet karinesini de çiğnedim say.ben zaten ileri derecede demokratım da demiyorum.Ama siz dindar nesil meselesine sözüm ona demokratik olmadığı için karşı çıkıyorsunuz.Ama mahkeme sürecindeki davalarda kendinize göre suçşlu suçsuz buluyorsunuz.Ben de kendi vicdanımda suçlu suçsuz buluyorum,ya da inanıyorum ama çıkıp demokrasi şovmenliği yapmıyorum.