Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 23.02.2012, 23:02   #196
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 737 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivaslınet 19. sayfadaki uzun yazıma cevap vermenizi bekliyorum.
Vereyim ama, hep aynı şeyleri yazıyorum. Daha dikkatli okursanız bu verdiğim cevaplar daha önceki iletilerimde de vardı..

Alıntı:
Bence siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ama ben yine yazıyorum, ilk okula giden bir çocuk değerlerini bilinçli bir şekilde kendi kendine öğrenebilir mi? Bunun cevabını verin. Hep insan insan diyorsunuz, insan 18 yaşından yukarısı için geçerli değildir sadece. Siz önce buna karar verin..
Elbette 18 yaşından küçük çocuk ta bir insandır. Ama bilim o çağdaki çocuğa insiyatif yetkisi vermez. Veliler sorumludur. Mesela evlenemezler. taşıt süremezler, imza atamazlar vs. vs. Neden? Doğru karar verme çağda değildirler de onun için. Bilim bunu tespit etmiştir.

O çağdaki çocuğa öğreti olarak sadece kendi ayakları üzerinde durabilmesi için temel konular öğretilir.

Alıntı:
"Çocuk ezberler, yetişkin ise iradesiyle seçer." Bak ne güzel söylemişsin. Birinci seçenek ezber(eğitim, öğretim..) ikinci seçenek irade(özgür seçim, sizin tabirinizle). Bakın iki seçenek var. Siz sadece ve sadece özgür seçimi alıyorsunuz burdan diğerlerini siliyorsunuz. Matematik öğrensin, türkçe dersi öğretilsin sadece diyorsunuz. Çocuk + Yetişkin= İnsan.
Burada ne dediğiniz anlaşılmıyor. Daha açıkça yazın.

Alıntı:
Bu cümlenize cevabım şu; İnsanlık, günahın ne olduğunu bildiği halde günah işler. Hiç bir insan kusursuz değildir. Çünkü, nefsini yüzde yüz kontrol edemez. Doğru mu. Değerlerimin doğruluna güveniyorum, neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum. Ama nefise güvenmiyorum. Tek bir kelime ile kafir de edebilir nefis. Bu yüzden diyorum ki, temelden çocuklarımıza eğitimimizi ne kadar çok verirsek, o kadar çok nefislerini kontrol ederler. Anladınız mı.
Anladım. O çağdaki çocuk manevi değerler hakkında da, yaşam hakkında da kararlar veremediği için resmen yetki sahibi de değildir. Dediğim gibi sadece bilimsel temel doğrular verilir ayakta durabilmesi için.

Alıntı:
Evet doğru, hangi yetişkin çağda olursa olsun eminim, özgür bir seçim yaparak doğruyu seçecektir. Peki henüz yetişkin olmadığı zaman ne olacak? Tarafsız mı olacak, ne o safta nede öbür safta. 18 ini bekleyeceğiz, hangi safa geçmek isterse geçecek öyle mi?
Çocuk karar veremeyeceğine göre. Onun yerine kararları ebeveynleri verecektir, öğretecektir. Eğitimci olmadıkları için de, yanlış öğretme olasılıkları çok fazladır. Bu yüzden eğitimlerini bilimsel eğitimcilere bırakmak gerekir.