Peki anlamadığın için zaten çok uzattık. Çok basitçe anlatayım belki anlaşılır.
Konu başlığı; "dindar gençlik yetiştirmek". Bizler, dinin siyasete alet edilmemesini, okulların görevinin din değil bilim eğitimi olduğunu, daha ileriki yaşlarda eğitilebilir ama tek tip insan yetiştirmemek adına genel din kültürünün verilmesinden taraf olanlarız. En azından ben tarafım.
Sen ve diğer arkadaşımız da tam aksini savunanlardansınız. Yani dindar insan yetiştirmek siyasetçiler tarafından olsa da, daha bebeklikten, ilkokuldan da başlasa da doğru olduğunu savunanlardansınız.
Hele de, YANLIŞ YOL'a sapmasın diye daha çocukken, çocuğun kendi değerlerini öğrenmesini(ezberlemesini) israrla savunan da sensin. Bu diğer değerleri yanlış görmek değilmidir?
Ben de diyorum ki kendi değerlerimizi doğru görüyor, diğerlerini yanlış görüyorsak akıl ve mantığımız varken neden yanlış yola sapılacağından korkuyoruz. Dinimiz akıl mantık dini değilmi?
Bir de ben diğerlerinin değerlerine(dinine) yanlış demedim diyorsun. Saygı duyarım diyorsun. Yine bilimde yanlışa saygı duyulmaz.
Uzattıkça yanlışların çıkıyor. Dahası ben özetleyerek yazıyorum. Umarım söz hakkım doğacak yeni bir yanlış yazmazsın.

Çok uzadı zira. Hep aynı şeyleri tekrarlattırıyorsun.
Halbuki arkadaşın birisi ikaz etmişti "insanlar anlayabildikleri kadar anlarlar" diye..
Neyse, sana iyi tartışmalar dilerim.
Alıntı:
Yoh sen benimlen gitme, başka zaman giderseniz.
|
Hani fikirlere saygılıydın ya? Üstelik hoşgörü(gülümseme(

) simgesini de kaldırmışsın. Canın sağolsun.