Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....
Şu söyleyeceklerim çok önemli:
Ahlak eğitimi demişsin de, ahlak, din, töre, bunlar hep birer kültür ürünüdür. Dünyada yüzlerce binlerce kültürel çeşitliliği var. Ben çocuğumu hangi kültüre göre eğitmeliyim?
kültür en büyük etkiyi dinden alır zaten senin inancın ne ise kültürün öyle oluşur temelinde din vardır islamiyetten önceki türk devletleriyle islamiyetten sonraki türk devletlerini karşılaştırırsan en iyi şekilde anlarsın kültürün nasıl yönlendiğini birde kültürel yozlaşma var kültürel yozlaşmayada yine etken dinin iyi bilinmemesi insanların kendilerine göre mantıklı geleni yapması mesela örnek verelim hep büyüklerimiz eski bayramlar der değilmi bayramın amacı büyükleri hastaları ziyaret etmek durumu olmayanlara yardım etmek çocukları sevindirmek akrabalık arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek başlıcasıda Allahın emrini yerine getirmek yani temelinde hatırlamak yatar ama bugün bakıyoruz eskisi gibi ziyaretler olmuyor insanlar tatil bölgelerinde yer ayırttırıp tatil yapmaya gidiyor nerde kaldı akrabalık ilişkileri ha ben burada böyle yapanlara birşey demiyorum isteyen istedğini yapar sadece kültürel yozlaşmaya örnek verdim bundan 10 sene sonrayı düşün bunların temelinde özden kopma var herşey tek bir yere çıkar oda din mesela şamanlardami mani dinindemi birisinde et yemek yasak türkler bu dini benimsemiş olsalardı senin yemek kültüründe etli yemekler olurmuydu ?
Zira benim doğru gördüğümü sen, senin doğru gördüğünü bir başkası doğru görmüyor.
Bu doğru görmeme sebebiyle de, dünyada günde en az yüz kişi katledilmekte. Gün geliyor ki bu katliam günde bin kişiye çıkıyor. Duyarlı bir insansak. En acil bir şekilde bir çözüm bulmak gerekir. Ama ezberlerimizle değil. Kendi üretimimizle. Bir bilim adamı gibi.
Bakalım fikrin ne bu konuda?
insanlar arasında doğru görmeyi bırak babanın doğru gördüğünü çocuk doğru görmüyor okadar uzağa gitme
hangi bilim adamı akan kanı durdurmuş çözüm üretmiş anca laf kendi çıkarı millete hoş görünme ha içlerinde çıkar çabalayan onlarında gücü yetmez akan kanın durması için osmanlı gibi bir devlet lazım oda şuanda yok onlarda para hırsı toprak hırsı mal hırsı koltuk hırsı yoktu sadece ALlah rızası için insanlara hizmet vardı ama bugün dünyaya yön verenlerde tüm bu olumsuz durumlar var sadece vicdan yok insani değerler yok bu kanı şuanda sadece taviz vererek durdurabilirsin başka türlü durmaz
|