Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 27.02.2012, 18:18   #218
amet_58
Tecrübeli Yiğido

amet_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amet_58 Şuan amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.04.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 719 amet_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Amet kardeş,

Şamanizm eskiden biz Türklerin Orta Asya'daki atalarının dini imiş.

Şimdi sana bir soru soracağım. Yanlış anlama öğrenme maksadıyla soruyorum.

Türklerin kültürü bu Şamanizm dinenden mi oluşmuş, yoksa şamanizm dini'ni Türklerin kültürü mü oluşturmuş?

Vikipedi ansiklopedi de "kültür"e baktığımızda şöyle tanımlıyor: "Kültür, her türlü maddi ve manevi değerler bütünüdür."

Yani mealen şöyle: Maddi ve manevi değerler kültüre içkin(içinde). Yani toplumların maddi ve manevi değerleri kültürlerce oluşturulur.

Vikipedi ansiklopedi yanlış mı yazmış acaba?
alıntı yaptığın cümledede söylemişim en büyük etki diye tamamını demiyorum zaten verdiğim örnekte nasıl etkilediğini söyledim.. ben sadece bir din ismi vermedim sadece tarih hocamın söylediği bir şeyi paylaşmak istedim tabi üzerinden uzun zaman geçince hangi din olduğu aklımda kalmadı sadece dinin birinde et yasak olduğundan dolayı türklerde bu dine geçince sebze yemek zorunda olduklarından eski güçlerini yitirmişler savaşçı özelliklerini büyük ölçüde yitirmiş yenilgiler almaya başlamışlar

gelelim vikipedi ansiklopedisine herhalde kulağına hiç gelmedi messinin galatasarayda olduğu veya ronaldonun fenerde olduğu sabrinin madridde olduğu gibi oradaki bilgileri isteyen düzenleyebiliyor ekleme yapabiliyor tabi hepsi yanlış olacak diye bir garantide yok ama vikipedide yanlış yazar bak sadece şunu söyleyim kültür dinden etkilenir ama din asla kültürden etkilenmez yani demek istediğim şey şu kültürün oluşumunda dinin etkisi büyük
amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla