Alıntı:
amet_58 Nickli Üyeden Al?nt?
seçilmiş olmak her konuda haklı olduğunumu gösterir.
|
Hayır göstermez. Tartışmak istiyorsun. Tartışalım.
Alıntı:
birkere kimin haklı kimin haksız olduğuna nasıl karar verdiniz.
|
Bak bunun cevabı biraz zor. Sosyal bilimlerde insan davranışlarının doğru mu, yanlış mı olduğu deneylerle tespit edilemez. Ama nasıl olur? En yakın olan doğrulama yöntemi şudur.
Yapılanın, insan yararına olanı doğrudur. Yani diğer bir şekliyle yöntem;
"sana yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma"dır. Unutulmaması gereken budur.
Neyi değerlendirirsen değerlendir, bu yukardaki ortak deyişleri hatırdan çıkarmamak gerekir. Anahtardır. Bu referansları göz ardı edersen hemen yanılgıya düşersin ve tartışma da sona erer.
Şimdi aşağıdaki görüşlerini değerlendirmek için, yukardaki evrensel deyişleri göz önünde tutarak çözümlemeye çalışalım.
Alıntı:
hakan şükürün açıklamasına göre danışmanı 8 mart dünya kadınlar günü olması nedeniyle kadınlara çiçek dağıtmak için ordaymış adam çiçekleri dağıtırken ortalık karışmış komisyon başkanının üzerine yürünmüş o arada danışmanda nasibini almış kargaşadan karşılıkta vermiştir doğal olarak tamam doğru bir olay değil ama neden tek taraflı düşünüyorsunuz vekilin haklı olduğunu nerden çıkardınız seçilmiş diye şamar oğlanımı yapacaklar atanmışları.
|
Bir defa mış miş diye anlatımların doğru olmayacağını vurgulayalım. Bunlar uydurma olabilir. Ama bir yumruk atma fotoğrafı var. Fotoğraflar bilimseldir, gerçektir, yalan söylemez..
Şimdi yukardaki anahtar deyişlerden yola çıkarak şunu belirteyim. Hiç kimse kendisine darp yapılmasını istemez. Sen de başkasını darp etmeyeceksin. Bu yanlıştır ve suçtur. En basit mahkemeden en yüksek mahkemeye kadar bunu yasaklar, cezalandırır.
Diğer ayrıntılara da değinmek istersen tartışırız. Ama tabi olayları net ve ispatlı alarak. Kişisel duygularımızla değil.