Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Sadece 4. maddeye cevap verme cesaretini göstermişsin ama onu da yanlış anlamışsın.
Ben öğrencilerin öğrendiği kelime sayısını vs. söylemedim ki. Halkın okuduğu kitap sayısını söyledim. İstersen istatistiki rakkamları koyayım buraya.
Ama asıl olan ekonomik rakkamlardır. Zira ülkede manevi değerler de dahil olmak üzere her şeyi ekonomik durum belirler.
Sen istatistiki rakkam koyacaksan ilk üç madde hakkında rakkam koy.
|
gerçekten aka kara diyen kişilere laf anlatmak çok zor ilk üç maddenide şöyle analiz edelim
söylediğine göre yıllık 6700 lira ise bu borcun karşılığında ne sahibi oluyor doğru borçlanma olur adam beğenmez arabasını lüksüne biner 2 odalı evi beğenmez 3-4 odalı eve çıkar nede olsa bunları karşılayabileceği para var eğer bunlar yok diyorsan kafanı evinin camından çıkar çok rahatlıkla görebilirsin yanlız gözlüklüysen gözlüğünü çıkarman gerekebilir sen bu 10 yıllık süreçle ondan önceki 40-50 yıllık süreci kıyasla bakalım
2- zaten bu madde türkiye yi doğrudan ilgilendirmiyor çünki bu maddeler bizim ülkemizden çıkarılmıyor dışa bağımlıyız ama şunu söyleyebilirim araştır sende bu hükümet geldiğinde önceki hükümetler tarafından rusya ile azerbaycan ile doğalgaz anlaşması yapılmış uzun süreli ne oldu biliyormusun yapılan anlaşmalar yeniden düzenlendi %17-%20 arasında indirime gidildi
3 peki bundan önceki dönemlerde nasıldı onuda söyle millet vergiyi azmı veriyordu ne hizmet alabiliyordu ne ay sonunu denk getirebiliyordu
4 2002- öncesi ve 2002 den sonraki dönemin analizinide versene artışmı var azalmamı son olarak sana güzel bir analiz daha sunayım
1940'ta Ülkede okuma yazma oranı % 20 iken
CHP'nin oy oranı % 80 idi.
------------------------------------------
Yıl 2012 Ülkenin okuma yazma oranı % 95
Chp'nin oy oranı % 26