Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt?
Araştırma yapıp Kuran dan ayetler sunduğunuz için tebrik ederim. Ama Kur an sıkıştığı zaman, eşyada diaklektiğe inananların imdadına yetişmez değerli sivaslınet arkadaşım. Hem de bu ayeti kerime dialekt tanımlamaya terstir.
|
Konu felsefe olunca islam felsefesini, metafizik ve materyalist felsefeyi iyi bilenlerdenim dostum. Burada önce diyalektiğin tanımını yapacaksın, sonra da zariyat/49'la örtüşüp/örtüşmediğini anlatacaksın.
Ayrıca Yukarda verdiğim ayetlerdeki "ebedi" (sonsuzluk) kelimesinin diyalektiğe uyup uymadığını da açıklayın. Açıklamalar kısır kalmasın.
Alıntı:
|
Olsa olsa bu ayeti kerimenin muhatapları, Dersimde biz evlad-ı Kerbelayız, bi hatayız, bu yaptığınız ayıptır günahtır diyen bir mazlum halkı topluca katleden, Allah ın yarattığı bir ırkı kart kurt trajı komikliği içerisinde sindirip yoksayan, dillerini yasaklayıp önderlerini ibret olsun diye idam sehpalarında sallandıran, Kuran ı, ezanı yasaklayan... kibirli zalimler olabilir.
|
Kuran'daki hükümler tüm herkese ve tüm zamanlara mı hitap eder, yoksa dar bir zamana ve bir kaç kişiye mi?
Cevabınızı merakla bekliyorum.