Cevap: Gündem:TAKLA
"Sevindiğin nereden belli. Hadi bir takla at ya da oyna da sevindiğini görelim"
Bakan burada "takla at" derken ne demek istedi acaba? Oyna, göbek at demiş olabilir kendine göre. Muhalefet farklı yöne çeker, iktidar farklı yöne çeker. Ama kimse O vatandaşa sormaz, "kardeşim sen milletin ne konuştuğunu boşver, sen bakanın sözlerinden ne anladın, takla at derken kendini insandışı birşey olarak gördün mü..." diye sormaz.
Bunların hepsini geçiyorum, vatandaş ne yaptı bakanın bu sözleri üzerine, başladı oynamaya, göbek atmaya... bakan da biraz oynar gibi birşeyler yaptı... Demek ki vatandaş ve bakan birbirlerinin dillerini anladılar. Aralarında bu sözcüklerden dolayı bir olay çıkmadı.
Gelgelelim bu olayın espirileri yapılır mı? Yapılır tabi. İlla ki bu olay için değil, ünlü kişilerin sözlerinden her türlü espiriler çıkartılabilir. Bakan olsun, milletvekili olsun kullanacağı sözcükleri dikkatli seçmesi lazım. Ne kadar dikkat edilse de mutlaka arasıra bu tür şeyler oluyor. Haliyle espirisi de oluyor.
|