Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
Bırak Allah aşkına sevgili Duman ne farklı yöne çekmesi Bakan alalade takla atta göreyim sevdiğini diyor el işaretinden de belli, insan dışı bir varlığa benzetip benzetmemesi önemli bile değil, sonra da göbek atmaya çeviriyor. Göbek at sevdiğini anlayım. O yaşta bir insana denecek laf mı Allah'ını seversen?Geçtim bakan olmasını Gelsem atmışıma o yaşta bir arkadaşıma yolla rastlasam deseki çok sevindim takla atta anlayım demem. Ayıp ya... Bir de o bölgeye ölen işçilerin olayını incelemek için gitmişsin biraz matem olur...
|
"Bakan alalade
takla atta göreyim sevdiğini diyor el işaretinden de belli"
Bakanın kullandığı cümle ile sizin yazdığınız cümle aynı değil. Bana şunu söyleyebilirsiniz: Duman ben bakanın bu cümlesinden "takla atta göreyim sevdiğini, demek istediğini çıkarıyorum." diyebilirsiniz. Buna tamam. Kıbrıslı sen böyle diyorsun ama Bakan(bakan ve bakanın düşünceleri aynı olan kişiler) ise ben böyle demek istemedim, takla at derken ,"güvercine takla attırmak" manasında söylemedim, diyebilir. Bende diyorum ki, kimileri bu olayı farklı yöne çeker, kimileri daha farklı yönde çeker. Şuan forumda yapılan yorumlar gibi.
Eğer ben birine bunları söylesem, kimsenin haberi olmazdı. Çünkü ben ünlü birisi değilim. Bu tür kişilerin sözcüklerini dikkatli seçmesi lazım. Ama tekrar söylüyorum, ne kadar dikkatli olunsa bile mutlaka bir yerlerden kopukluklar oluyor. Böyle olunca da kimileri farklı yöne çekiyor, kimileri daha farklı yönlere çekebiliyor. Burada bakan art niyetli de olabilir olmaya da bilir. Biz insanın içini bilemeyiz ki, sadece kullanılan cümlelerden yola çıkarak yorumlarda bulunabiliriz. Yorum yaparken de, sen bakanı seversin lehine yorum yaparsın, sevmezsin aleyhine yaparsın. Bence olay sadece bundan ibarettir.