Cevap: Gündem:TAKLA
İdris Naim Şahin, Nihat Doğan ve Memleketimden Ayı Manzaraları
İdris Naim Şahin vatandaşı oynattı diye üzerine çok gittiler. Hâlbuki onunki masum bir istekti. Oynayan memnundu, oynatan memnundu. Gerçi oynayan biraz da devlet zoruyla oynamış gibi bir görüntüde olsa da, oynarkenki içtenliği o şüphemizi de aldı götürdü. Oynatana zaten diyecek bir şey yoktu. O da omuzlarına yüklenen sorumluluk ağır gelmiş olacak ki renksiz hayatına birazcık hareket gelsin istemişti. Sonuçta ortaya o malum durum çıktı. Bir içişleri bakanı bir vatandaşı gündüz gözüyle oynattı. Buna benzer bir durumu ajanslar dünyanın herhangi başka bir yerinden haber olarak geçseydi muhtemelen o ülkenin ne denli geri olduğundan dem vuracak ve internete düşmüş görüntülere gülerek çok şükür bizim ülkemizde böylesine saçmalıklar olmuyor diye şükredecektik. Tıpkı Tayland parlamentosunda birdenbire birbirine giren vekillerin görüntüsüne zamanında kahkahalarla güldüğümüz gibi. Olsun.
Bu görüntüler yine de bizi gergin gündemden uzaklaştırdı. İktidarı az da olsa rahatlattı. Örneğin muhalefetin tepkisinin “Suriye Savaşından” vatandaş oynatan bakana çekilmesini sağladı. Ben yine de “oynayanın da oynatanın da memnun olduğu bir durumdan bize ne” diyerek durumu karşılamak istiyorum. Bir atasözü vardır “sen eşek olursan sırtına semer vuran çok olur” diye. E eşek değil de ayı olursan bir oynatan da çıkar elbette.
Ancak bu olayda yine de sessizliğini koruyan kimi tosuncuklara kızmıyor değilim. Örneğin koskoca bakan vatandaşı ayı gibi oynatırken, daha geçen ay, kestiği tırnağın ucundaki kir olamayacak kadar vasıfsız Nihat Doğan’ın Müjdat Gezen’e “ayı oynatıcısı” başta olmak üzere saydırdığı bin türlü küfür geldi aklıma. Gerçi Nihat Doğan’ın gerçeklik algısının bozulduğunu biliyoruz ama Müjdat Gezen’e “millete ne verdin de büyük sanatçısın” diyen bu zat’ın bundan sonraki siyasi kriterinin “vatandaşı oynattın mı da” ondan oy istiyorsun olacağı açık. Benim “halkı vekillikten soğutan” Hakan Şükür’den sonra Nihat Doğan’ın da bu görevi başarıyla yerine getireceğine inancım tam. Ancak onun ekip çalışmasını çok sevdiğini bildiğimizden, yanına mutlaka türkücü İzzet Yıldızhan’ı da almasının yararlı olacağını düşünüyorum.
Bir çift sözüm de vatandaşa var. Bence vatandaş artık bakan gördüğü her yerde, devletin talimatını beklemeden oynamalıdır. Her emri devletten beklemenin zamanını geçirdiğimizi düşünüyorum. Eee atalarımız boşuna dememişler “Çalmadan oynar bizim ayılar” diye.
-Ali İRAT-