Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - KimlikSorgusu ve Özgürlük
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.04.2012, 21:40   #3
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 692 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: KimlikSorgusu ve Özgürlük

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Ben humanistim(insan seven, insancıl)
Ben Atatürkçüyüm,
Ben Cumhuriyetçiyim,
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim.
Ben Özgürlükçüyüm.
Ben Bağımsız Türkiye’den yanayım.
Ben insan hakları savunucusuyum.
Ben terörün karşısındayım.
Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.

Ama sana yetmedi tekrar bu soruyu soruyorsun.

Demek ki yeteri kadar tatmin olmadın. Ona da cevap vermiş; "inançlıyım ama inanç ahlakım inancımı Allah'la kendi aramda yaşamamı söyler" demiştim.

Elbette tatmin olmazsın. Zira sen inançlılığı, sermaye ve tribünler için kullanılan bir olgu sanıyorsun. Böyle bir inanç aslında inançsızlıktır.

Forum admini konuları kapatırken, burada herkes kişiselleştirmeden, ÖZGÜRCE istediği her konuyu yazar/tartışır demişti.

Seninle kişiselleştirmeden ÖZGÜRLÜK konusunu tartışmak istiyorum. Var mısın?
Kişiselleştirme değil tartışma muhatabaının kimliğini bilmek ve ona göre tartışmaktır.

Alıntı:
Demek ki yeteri kadar tatmin olmadın. Ona da cevap vermiş; "inançlıyım ama inanç ahlakım inancımı Allah'la kendi aramda yaşamamı söyler" demiştim.

Elbette tatmin olmazsın. Zira sen inançlılığı, sermaye ve tribünler için kullanılan bir olgu sanıyorsun. Böyle bir inanç aslında inançsızlıktır.
Hala itham ediyorsun sermaye, tribün, kullanmak...

Alıntı:
Ben humanistim(insan seven, insancıl)
Ben Atatürkçüyüm,
Ben Cumhuriyetçiyim,
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim.
Ben Özgürlükçüyüm.
Ben Bağımsız Türkiye’den yanayım.
Ben insan hakları savunucusuyum.
Ben terörün karşısındayım.
Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.
Bunlar o kadar göreceli aidiyetler ki siyasi yelpazede yer alan herkes kendi anlayışına göre bunları söyleyebiliyor.

Allah'a inandığını söylüyorsun. Ateist olmadığını anlıyoruz. Ama açıkça müslüman olduğunu söyleyemediğine göre sen deist olabilirsin, hristiyan olablirisin, yahudi olabilirsin... çünki onlarda Allah'a inanıyorlar.

Ayrıca İslam açıkça yaşanan bir dindir. 1400 yıldır cumhuriyet dönemindeki bir ara dönem hariç ezanlar açıktan okunmuş camiler açık olmuş ve müslümanlar saklanmadan gizlenmeden gerek evinde gerek camilerde gerekse namaz vaktinin dolduğu her yerde namazını kılmış, orucunu tutmuş ve diğer ibadetlerini açıkça yerine getirmiştir. Soranlara da göğsünü gere gere Elhamdülillah ben Müslümanım demiştir.

Ben sana nufus memuru anlayışıyla bir kimlik sorgusu yapmıyorum. Bilakis neyi kiminle tartıştığımı bilmek istiyorum. Foruma katılanların da bunu bilmeye hakkı var diye düşünüyorum. Örneğin ben Müslümanım ve savunduğum her şey İslam referanslıdır. İşte bu noktada seni bilmek istiyorum. Referansın nedir ve ne olacaktır.

Diğer taraftan bu forumda İslam'a ve onun değerlerine saldırılarla dolu olduğu halde paylaşılan köşe yazısını kınama erdeminde bulunacaksan seninle istediğin konuda tartışırım.

Aksi halde seni inandırıcı bulmam.
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı mansur58'e Teşekkür Ediyor...