Alıntı:
Ama dağa çıkıp insanları, ülkeyi bölerek, emperyalizmin "böl, parçala, yok et" taktiğine uyarak terör estirenlerin fikirlerine nasıl saygı duyacağım? Bu nedenle, HER farklı görüş ve fikre nasıl saygı duyacağım? O görüş ve fikirleri nasıl yüceltip, hürmet edeceğim?
|
Güzel kardeşim,
eğer yazıyı dikkatli okursan herhangi bir çelişki olmadığını fark edersin.Benim naçizane fikrim; sen yazının içinde geçen "saygı duymak" ve "saygı göstermek" deyimlerini birbirlerinden ayırt etmeden yorumlamışsın.Zira insanlar benimsemedikleri fikir ve savlara karşı saygı gösterirler.En azından göstermek zorundadırlar.İnandıkları,beni msedikleri,peşinden koştukları fikirlere karşı ise saygı duyarlar.
Alıntı:
Yanlışa değer verilmez, yüceltilmez, hürmet edilmez.Sonuçta ölçü; insan yararına olmayan(zararına olan) hiç bir şeye değer verilmez.
|
Senin şu cümlenin altında yatan yanlış kastıyla belirttiğin fikir bana göre doğru olabilir.Bana göre senin düşüncen yanlış diyede seni zorla onlardan vazgeçirmeye çalışmamalı,sana kendi doğrularımı dikte etmemeliyim.İşte burada düşünce özgürlüğü çerçevesinde saygı gösterme devreye girmektedir.
Olaya başka bir boyuttan bakarsak;bugün sen Başbakanın makamına çıksan (ki forumdaki yazılarına göre kendisinden pek haz etmediğin kanaatindeyim) belirli saygı kuralları çerçevesinde hareket edip saygı göstermez misin?Ama saygı gösterdin diye de onun düşüncelerini benimsemiş olmaz,onun şahsına duyduğun saygıdan dolayı bunu yapmış olmazsın.
Yazıyı bu söylediklerim dairesinde bir daha okursan belki farklı bir değerlendirme bulunabilir,bu insanların fikirlerine saygı gösterdiğimi,şahıslarına ise saygı duyduğumu belirttiğimi görebilirsin.Onların fikir ve ideolojilerinin doğru veya yanlış olduğunu tartışmanın yeri ise burası değildir.