Cevap: CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Cumhuriyet üniversitesine 3 doçent 25 yardımcı doçent olmak üzere toplam 28 kişilik öğretim görevlisi alımı ilan edildi. Özellikle eczacılık fakültesine 1 doçent ile 6 yardımcı doçent alımı bu bölümün önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrenci alarak faal hale geleceğini gösteriyor. Ayrıca eczacılığa 2 adat araştırma görevlisi de alındı. Yeni açılan mimarlık fakültesine de 3 yardımcı doçent alımı ile bu bölümde yeni yılda öğrenci alacak gibi görünüyor. Daha önce mimarlık açılana kadar inşaat mühendisliği bölümünde görev yapacak 1 yardımcı doçent daha almışlardı. Bunların yanısıra tıp, veterinerlik, eğitim, İİBF, ilahiyat, iletişim,güzel sanatlar fakülteleri ile turizm otel işletmeciliği, beden eğitimi ve spor ile suşehri sağlık yüksekokullarınada doçent, yardımcı doçent alımları bu 28 kişilik ilanın içinde yer alıyor. Ayrıca tarih, okulöncesi öğretmenliği, dinkültürü öğretmenliği, moleküler biyoloji ve genetik, veterinerlik, otomotiv mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, jeoloji mühendisliği, geomatik mühendisliği, radyo-televizyon ve sinema, kamu yönetimi,ilahiyat felsefe ve din eğitimi bölümlerine de araştırma görevlisi alınmış. Üniversitemiz öğretim kadrosu olarak oldukça iyi noktalara gelecek inşallah.Emeği geçenlere teşekkürler.
BİLMEYEN ELEŞTİRİR,
YAPAMAYAN ÇAMUR ATAR.
|