Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt?
Sayın Kıbrıslı sizin istediğiniz manada bayramlar bir bir yasaklanacak. Ama halkın istediği gibi özgün bir şekilde çağdaş dünyaya uygun kutlanacak. Sizin bayram anlayışınız eski komünist demir perde ülkelerinde yapılıyordu birde geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinde. Üçüncü dünya ülkelrinde bile bu tarzdan kutlamlar kalktı. Ama ne yazıkki sadece Türkiye de kalmıştı artık onun da yavaş yavaş ruhuna fatiha okunmaya başlandı. Ne diyelim toprağı bol olsun.
Yani sular eski yatağına geri dönüyor. Olması gerekende budur. Zorlama hiç bir kültürel devrim tarihte tutmamıştır tutamayacaktır da. Tarih bunların dramatik sonlarıyla doludur.
|
Benim bahsettiğim bu değil, benim bahsettiğim resmi tören değil, bazı dernekler ve partiler Atatürk heykeline çiçek ve çelenk koymak istiyorlar, resmi bir tören değil ve Vilayet izin vermiyor... Bundan bahsediyorum, nasıl halk istediği gibi kutlamış oluyor. Sivil Toplum Kuruluşları halk topluluklarının temel direği değil mi? Ve halk Atatürk heykeline çelenk koymak istiyor, çiçek koymak istiyor resmi kurumlar izin vermiyor... ??? Buyurun demokratik bir açıklamasını yapın...