Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Sivas Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 21.05.2012, 10:54   #132
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 804 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sivas Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?

Mayıs ayının sonuna geliyoruz. Burası Sivas malum, iş yapmak için sınırlı zaman var. 3-4 ay sonra sonbahar gelecek, yağmur çamur derken iş sezonu kapanacak. Peki yıllardır konuşulagelen ve çözülmeyi bekleyen sorunlar ne olacak? Kış boyunca detayları ballandıra ballandıra anlatılan projeler ne zaman hayata geçirilecek?

Şehrin sorunları dağ gibi, belediyenin, diğer resmi kurumların ve özel sektörün hem bireysel olarak hem de işbirliği ile yapması gereken projeler var. Ayrıca özellikle icraatin başındaki kurum olarak belediyeden beklentiler de yüksek tabii ki.

Daha birkaç gün önce Sivas'ta inşaat sezonunun başlamasına rağmen firmaların doğru düzgün yeni işlere başlayamadığı gündeme gelmişti. Bahane olarak yapı denetimi öne sürülüyor. Yapı denetim uygulaması tüm Türkiye'de yürürlükte, diğer şehirlerde sorun olmuyor da neden Sivas'ta inşaat sektörünü durma noktasına getirdi acaba? Bu soruyu belediyeye sormak lazım.

Ayrıca bu şehrin kangren haline gelmiş diğer önemli mevzularla ilgili bu yaz sezonunda neler yapılacağını da sormak lazım.

Öncelikle yeni imar uygulaması ne zaman hayata geçirilecek? İmarsızlık Sivas'ın gelişiminin önünde en büyük engel. Yeni yatırım yapılamıyor, yeni iş alanları kurulamıyor, modern konut projeleri hayata geçirilemiyor. Sürekli gündeme gelen ve yer bulunamadığı için yapılamadığı söylenen kamu projeleri bunun en somut örneğidir. Sivas zaman kaybediyor, yıllarını kaybediyor, çevremizdeki şehirler çok ciddi altyapı projeleri yapıyor, kamu ve özel sektör eliyle büyük inşaat projeleri yapılıyor. Alışveriş merkezleri, iş merkezleri, oteller, sosyal tesisler yükseliyor şehirlerde. Bizim belediyemiz özel sektörün önünü açamadığı gibi kendi hizmet kalitesini artıracak ve çıtayı yükseltecek işleri yapmaktan da aciz görünüyor. Malatya'da modern bir belediye binası yapıldı. Gidip görsünler, ama bizimkiler hala Jandarma binasını alıp belediye binası yapmanın peşinde. Ha onu becerebildiler mi? Tabii ki hayır!

Şehrin içinde düzenlenmesi gereken alanlar var, 20 yıldır konuşuluyor, hala konuşuluyor! Eski Buğday pazarı, eski sanayii, Ata sanayii, sebze hali vs bu kadar mı zor bu dönüşümleri gerçekleştirmek?

Tarihi eserlerle ilgili çalışmalar da ayrı mesele. Nerede kent meydanı için yapılacak ekstra çalışmalar, nerede Ulu Camii projesi, nerede Kale projesi? Hani başbakandan 10 milyon TL ödenek alınmıştı? Yıllar geçiyor, yıllar! Ne zaman başlanacak bu projelerin yapımına? Her yıl yapılan geleneksel proje tanıtım etkinliklerinde her başkan yapacağı projeler için başlangıç tarihi olarak birkaç yıl sonrasını veriyor. Kimse bu projeye bu yıl başlıyorum demiyor ne hikmetse?!?!?!

Sürekli konuşulan ve reklamı yapılan Sıcak Çermik mevzusuna da değinmek lazım. Başkan seçim öncesi Sıcak Çermik'te 3000 yatak sözü vermişti. 3. yılın sonu itibariyle yatak kapasitesi 180-190 civarında. Belediyenin en başarılı olduğu çermik konusunda ne büyük başarı ama!

Ayrıca seçim öncesi başkan Sivas'a sanayii alanında yatırımcı çekeceklerini söylüyordu, rahmetli genel başkanla bu yönde çalışmaları olduğundan bahsetmişti. Sormak lazım geçen 3 yılda Sivas OSB'ye gelip yatırım yapılmasına vesile olunan kaç yatırımcı var?

Kısacası şunu söylemek istiyorum: Öyle başkanı kötülemek, başka partinin kazancı için BBP'li başkanın aleyhinde yazmak gibi bir derdim yok. Ben Sivas'ı seviyorum, Sivas'ın menfaatini düşünüyorum ve Sivas için hesap soruyorum. Geçen yılların boş geçtiği gerçeğini göz önünde bulundurup, şu ana kadar ki performansla mevcut belediye yönetiminin bu yılı da boş geçirmek üzere olduğunu ve Sivas'a bir yaz sezonunu daha kaybettireceğini düşünüyorum.

Sürekli laf üretmekle, hazırlanan renkli afişleri icraat gibi sunmakla, görev tamamlanmıyor. Projesi hazırlanan eski sanayi için hazırlanan projeleri gördük heyecanlandık, ee sonra? Zaten proje üretmede sıkıntı var, aslında proje filan üretilemiyor. Hiç olmazsa hazırlayabildiğiniz birkaç taneyi de hayata geçirin bari!