Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Kasıtlı olarak anlamamaya çalışıyorsun. Biz güreş arenasında değiliz senle rakip te değiliz. Kendini tuş etmemeye mi çalışıyorsun?
Biz şunu tartışıyoruz: İnsanlar neden farklı düşünür? Buradaki anlam Geçmişteki gelecekteki insanlar değil günümüzdeki insanlardır.
Günümüzdeki insanlar düşünürken yanlış yöntem kullanıyorlarsa AKLIN YOLU'nu kullanmıyorlar demektir. MANTIKSIZLIK teşhisini sen koydun. Mantıksızlığın da yanlış olduğunu alıntıyla ispatladık. Daha neye inat ediyorsun?
Plak gibi geçmişe neden takıldın? Biz neyi tartışıyoruz? Günümüzdeki insanların AKIL YOLU'nu kullanmasını tartşıyoruz.
On kere de söyledim ki: "geçmişin Doğrusu bizim doğrumuz olamaz." Geçmişte kağnı doğru ise, biz şimdi kağnı mı kullanacağız? Bu mu senin anladığın aklın yolu? Biz geçmişin doğrularını mı tartışıyoruz? Sen hep böyle mi tartışırsın?
Evet, ben bu kısır tartışmayı bırakıyorum. Özellikle kısır tartışmalara ayıracak vaktim yok. Sen tartışmayı bilek güreşi yapmak sanıyorsun. Tartışmada ezber değil bilgi kullanılır. Seninle tanımlarda bile uzlaşamıyoruz.. Biraz tanım okumak gerek.
Sana iyi navigalıklar dilerim.
|
Yine benim yerime konuşuyorsun sivaslınet

Güreş yapmayı falan nerden çıkardın?
Konu, insanlar neden farklı düşünür? Geçmiş-günümüz diye bir ayrılma yok. Geçmişte ki de insan günümüzde ki insan. Bunun yanında "günümüz deki insanların akıl yolunu kullanışlarını" tartıştığımızı söyledin, böyle bir ayırma yaptığımızı ben hatırlamıyorum? "insanlar neden farklı düşünür?" derken sadece günümüz de insanları anlamıyorum, gelmiş geçmiş tüm insanlığın olduğu bir dünyayı anlıyorum.
Mantıksızlık kelimesini parantez açıp (gereksiz, pahalı, uzun yol vs.) diye açıkladım. Bu kelimeyi farklı anlamlara çekmene gerek yok.
Diyelim ki geçmiş-günümüz diye bir ayırma yaptık. Hemen örnek veriyorum. Ormanda, dağda kaybolsam yardım istemek için ateş yakar, dumanla yerimi bildirmek isterdim. Demekki günümüzde de bu doğru yöntem kullanılabiliyor.
Ve son olarak, ben de sana iyi forumlamalar dilerim.