Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - ÜNİVERSİTE BİTİRMİŞ DİPLOMALI İŞSİZLERİMİZ (Köşe yazımdır)
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 17.09.2012, 09:11   #9
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 18:16

Tecrübe Puanı: 844 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart Cevap: ÜNİVERSİTE BİTİRMİŞ DİPLOMALI İŞSİZLERİMİZ (Köşe yazımdır)

Yazımı okuyupn değerli yorumlarını yazan herkese teşekkür ederim.

Evet bir gerçek var ki Türkiye'de işsizlik başını almış gidiyor.İşte ben burada Üniversiteyi maddi ve manevi zorluklarla bitirip te işi olmayanlara çok daha fazla üzüldüğüm için bu yazımı paylaştım.Bir evladın hayata kazandırılması ana baba olarak kolay değil.Bende okuttum ve halen okutuyorum.Varımızı yoğumuzu yeri geliyor rızkımızdan herşeyimizden kesip evlatlarımızın eğitimine veriyoruz.Peki ama Üniversite diploması aldıktan sonra işsizler grubuna katılınca da işte bu Türkiye'nin en büyük ayıbıdır.
Örnek vereyim.Bakınız burası çok önemli bilhassa Sivaslı yetkililer ve işadamları mutlaka okumalıdır.
14 gündür İstanbul'da idim.Ticari taksiye bindiğimizde eşim şoföre kime nerelisin dedi ise yeminle söylüyorum % 70 i Sivaslıyım dedi. Veee veeeee
kimi Üniversite mezunu işsiz mecbur kalmış ticari takside çalışıyor, kimi çok önemli yerlerde brokrat,subay,polis,vs. den emekli ticari takside çalışıyor. Kimi halen Üniversite öğrencisi boş zamanlarında ticari takside çalışıyor.Bir çoğuda Sivasta iş bulamadığından ekmek parası için İstanbul'a göç etmiş.Hepside " İyiki buradayız iyi kötü ekmek paramızı çıkartıyoruz kazancımızda güzel" dediler.Doğrusu bir Sivaslı olarak inanın çok üzüldüm. Sivas'ta Sivaslı kalmadı hepsi işsizlik yüzünden her biri biryerlere göç etti.Kahrolmamak elde değil.
Kısacası İstanbul'da karşımıza kim çıktı ise Sivaslı idi.Lokantaya gittik garson Hukuk Fakültesi mezunu imiş,haydi gelinde üzülmeyin.Bu meslekleri elbette küçümsemiyorum tabiki her mesleğe saygım sonsuz ama Üniversite bitirmiş birisinin kendi alanında hizmet vermesi gerekirken bu meslekleri yapması beni çok yaraladı.Çünkü Üniversite okumayan bu meslekleri haydi yapsın normal ama yıllarca okumuş Üniversite diploması olanların kendi alanında iş bulamayıp bu işleri yapıyorsa yetkilileri ve Sivaslı işadamlarını göreve davet ediyorum.Bir ana baba ilerde hayata kazansın diye evladının okutuyor amaaaaaaa hayat ona ne yapıyor öyle bir tokat atıyorki iş yok, güç yok işsizler grubunda çile çektiriyor.
Bu arada Türkiye'de yetkililerimiz yan gelmiş yatıyorlar.OOhhh tuzları kuru nasıl olsa. İstanbul'da ne Belediye ne de trafik diye birşey yok. Kaldırımları cafe sahipleri babasının malı gibi kullanıyor masa sandalye koymuşlar para basıyorlar.Yollardaki cafeler işletmeler sağlı sollu hatta caddenin tamamını müşterilerine park yeri yapmış trafik ses etmiyor.Kafam durdu inanın.Belediye otobüsü ile bir yere gidecektik.Kalamış yolundan geçip Fenerbahçeye gidecektik ama otobüs yolun tamamını park görünce giremedi,yolu değiştirdi ve gideceğimiz yere geciktik.Bu hergün böyle imiş.Haydi gelinde şaşırmayın.
Ne diyeyim bizim ülkemizde hangi şey yolunda ki,herşey arapsaçı oldu.Kim kime dum duma.Sonumuz hiçte iyiye gitmiyor Allah yardımcımız olsun. Veee koltuk kapan yetkililerede diyorum ki" Eğer sizlerde Allah korkusu ve vicdan var ise görevinizi helalından yapın, aldığınız yüklü maaşlarınızı helal ettirin,unutmayın ki bu ülkemizde milyarlarca işsiz var ve bir ekmeğin mücadelesini veriyor.Onlara sahip çıkın Allah aşkına.Sivaslı işadamlarımıza da diyorumki " Koca gövdeniz ile kola kravat orada burada hava atıp boy gösterip paranıza para katıp daha büyüyeceğinize kardeşim cebinizde akrep mi var az da parasız ve işsiz olanları düşünüp yardım edin. Bilhassa Sivaslı işadamlarımız neden hep büyükşehirlere yatırıp yapıyorsunuz azda Sivasımıza yatırım yapın,toprağınıza bu toprağın insanlarına sahip çıkın.İşte o zaman ne işsiz kalır nede aç insanlar, ne de göç olmaz.Dua alın ki Allah'ta birinize bin katsın.Of ya neyse daha fazla yazarsam hatır kıracağım lanet kör şeytana.
Sonuç olarak Sivaslıyım ve halen burada yaşıyorum.Gözlemlediklerim de beni kahrediyor elimden birşey gelmiyor.Ah Allahım bana görünmezinden ver Sivas dışına beş kuruş harcarsam ellerim kırılsın.
Kimbilir hayal de olsa inşallah Sivas ve Sivaslılar bir gün hakettiği yere gelir.Herkese kucak dolusu selam sevgi ve saygılarımı sunuyıorum.
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor...