Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt?
Durumu kurtacak birşey yok sivaslınet, başta ne söylüyorsam sonda da aynı şeyleri söylüyorum.
|
Keşke öyle birisi olsan. O zaman tartışmak çok kolay olur. 20 ileti oldu oradaki kastını halen kabul etmedin. Neyse önemli de değil. Önemli olan senin çok bilmiş birisi olarak
geçindiğini vurgulamaktı.
1- Cümle bağımsız ve bir anlam ifade ediyor.
2- Sadece bu cümlenin altını çizmişsin. Altı çizilen cümleye
ayrıca dikkat edilmesi ve önemli olduğu vurgulanır.
3- Şu halk görüşünden esinlenmişsin. "Sana göre doğru, diğerine göre yanlıştır." Ama bununla ilgisi yok tabiki.
4- Yanlışını kabul etmiyorsun(çok bilmişsin ya) durumu kurtarma adına yine aşağıdaki gibi başka bir çelişkiye düşüyorsun. Sanıyorsunki çark ederek, kıvırarak herkesi ayakta uyuturum.
Cümle aynen şu:
"Sana göre diğer insanlar cahildir. Diğerlerine göre siz cahilsinizdir. Nasıl biliriz cahilin kim olduğunu? Sayısal, sözel, felsefik.. bütün konulardan sorular yöneltilir kim diğerine göre daha az bilgiliyse o cahildir mantıken." -Duman-
"taa başından beri söylüyorum zaten. Şu cümleyi tek başına kullanırsan tamamen yanlış anlarsın. O yüzden cümlenin devamını da okumalısın." -Duman-
"Bir defa burayı ayrı düşün. O yüzden diğer cümleyle çelişkisi yok. Diğer cümle farklı birşey bu cümle farklı birşey." -Duman-
Arkadaşlar senin bugün ak dediğine yarın kara dediğinin iyi farkına varmışlar.
Geç te olsa ben de anladım.