Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 17.09.2012, 19:43   #23
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: _DuMaN_58 - sivaslınet tartışıyor..

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Keşke öyle birisi olsan. O zaman tartışmak çok kolay olur. 20 ileti oldu oradaki kastını halen kabul etmedin. Neyse önemli de değil. Önemli olan senin çok bilmiş birisi olarak geçindiğini vurgulamaktı.

1- Cümle bağımsız ve bir anlam ifade ediyor.
2- Sadece bu cümlenin altını çizmişsin. Altı çizilen cümleye ayrıca dikkat edilmesi ve önemli olduğu vurgulanır.
3- Şu halk görüşünden esinlenmişsin. "Sana göre doğru, diğerine göre yanlıştır." Ama bununla ilgisi yok tabiki.
4- Yanlışını kabul etmiyorsun(çok bilmişsin ya) durumu kurtarma adına yine aşağıdaki gibi başka bir çelişkiye düşüyorsun. Sanıyorsunki çark ederek, kıvırarak herkesi ayakta uyuturum.

Cümle aynen şu:

"Sana göre diğer insanlar cahildir. Diğerlerine göre siz cahilsinizdir. Nasıl biliriz cahilin kim olduğunu? Sayısal, sözel, felsefik.. bütün konulardan sorular yöneltilir kim diğerine göre daha az bilgiliyse o cahildir mantıken." -Duman-

"taa başından beri söylüyorum zaten. Şu cümleyi tek başına kullanırsan tamamen yanlış anlarsın. O yüzden cümlenin devamını da okumalısın." -Duman-

"Bir defa burayı ayrı düşün. O yüzden diğer cümleyle çelişkisi yok. Diğer cümle farklı birşey bu cümle farklı birşey." -Duman-

Arkadaşlar senin bugün ak dediğine yarın kara dediğinin iyi farkına varmışlar.
Geç te olsa ben de anladım.

Niye çelişki yok dedim? Çünkü cümlelerin anlamları arasında fark var. Yazdığım gibi iki cümle farklı şeyler. İki cümle farklı şey olduğu için sen inadına gidip birinci cümleyi özellikle diğer cümleden ayırmak istiyorsun. Ve ben seni uyararak cümleyi tek başına okumamanı, devamını da okumamanı istiyorum. Tek başına okuduğun zaman yanlış anlaşılma çıkıyor ortaya. Ben sana cümleler arasında fark var dedim de cümleleri birbirinden ayır demedim.

Ama senin işin bu, senin amacın bu, insanları karalamak için kendini zeytin yağı gibi su üstüne çıkarmak için her yolu deniyorsun. Sivaslınet ne kadar çarpıtmaya çalışsanda başaramayacaksın. Ayrıca kıvırtmak bize göre değildir kardeş ama sen kendini herkes gibi zannediyorsun.