Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Anlamamazlıktan gelmek takiyedir. Öyle bir şey yapacağımı sanmıyorum. İlk iletilerimde YANLIŞ yazdığını söyledim. Ama ne var ki, yanlışlarını kurtarmak adına nereden nasıl kılıf bulacağını bilemedin. Uzattın durdun.
Artık fazla eleştirmeyeceğim seni. Aslında fazla da oldu ama.. Neyse, sana bir Dost tavsiyem olsun. Bilmediğin konularda araştırmadan, sorgulamadan sakın tartışmaya girme. Asıl CEHALET budur.
Tartışmaya gireceksen bile bilici tavırla değil de, öğrenma amacıyla soru sor. Zira en iyi tartışma soru sormakla yapılr. Felsefede böyledir.
Duman cümlelerini incelediğim kişilikler şunlardır. Gerçekten bilgili olanlar. Diğerleri de Bilgeç geçinenler.. Bilgeç geçinenlerin cümleleri çok fazla sırıtıyor. Dikkat çekiyor.
Ona da geleceğiz Duman merak etme. Bu başlığı açmamdaki kastım bilgilerimle hava atmak değil. Senin bu tavrını kırmaktı.. İkinci yanlış cümlen için yine kılıf arama telaşına girmediğine göre, kibirini, gururunu kırıp özeleştiri yapman lazım. Yoksa diğerlerine geçmem. Dedin ya; "görmemezlikten gelmeseydin" diye.. Özeleştirinin nasıl yapıldığı hakkında bilgin vardır sanırım. İlk olsun. Kır şu kibirin bacağını..
İnsan haklıya haklı deme mütevaziliğini(insanlığını) gösterebilmeli. Üstün bir meziyettir.
|
"Hocam zil çaldı."
Sivaslınet tutturmuş bir bilgeçlik gidiyorsun. Dedim ya daha önce başaramayacaksın. Şurda kibirli birisi varsa o da sensin, bak ben senin gibi yapmıyorum. Eğer birisi varsa o sensin. Tartışma yapmak ise amacın eski konuda devam edilirdi tartışmaya. Öbür başlığı meşgul ettik, lafları bahane. Zaten sayfalarca ileri gidildi.
Burda amacın insanları karalamak için bir ortam yaratmak, insanların dikkatini buraya çekmek. Yazıları büyük yazarak, renk vererek, sanki burada büyük bir vahşet yaşanıyormuş, izlenimi vermek amacın. Farklı sıfatlar kullanarak bu sıfatları insanlar üzerinde somutlaştırmaya çalışmak.
Seni kime benzetiyorum biliyor musun, hani Başbakan "ananı da al git" demişti bir vatandaşa. Onun öncesinde adama "sen çok iyi bir sanatçısın" demişti. Sivaslınet inan sende çok iyi bir sanatçısın.
İnsan önce aynaya bakmalı. Ve diğerlerini kendi gibi sanmamalı.