Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.09.2012, 22:19   #151
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 499 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
Osmanlıca,Arapça değildir.Arap harfleriydi ama Arapça değil.Bugün kullandığımız dilde de olduğu gibi beslendiği diller elbette vardı.Arap alfabesinin zor olduğunun kriterini kim belirlemiş,Latin alfabesinin kolay olduğunu kim tespit etmiş?Osmanlı cahildi,bugün memleketimiz bilgin mi? Osmanlı'nın yüzde 20'si cahildi ise bugün bu oran daha mı aşağıda?
TSK'ya alımlardaki kriterleri bizzat yaşamış,görmüş birisiyim.Bu konuda lafı uzatmaya gerek yok bence..Dinci dersanelerin ne adamıyım,ne savunucusu ne de destekçisiyim.Umrumda zerre kadar değiller.Ama illa da TSK-Dinci dersane kıyası yapacaksanız bilin ki TSK devlet kurumudur,dinci kuruluşlar kendi amaçalrını gütmüş kişilerdir.TSK subay alımında ayrım yapamaz,çünkü devletin bir organıdır,ayrım yaparsa "devlet ayrım yapıyor,kimilerini dışlıyor" diyebilirim..Ama dinci adam istediği ayrımı yapabilir.Çünkü yaptığı iş devleti bağlamaz.Ayrım yaptığı için de "devlet ayrım yapıyor" gibi bir suçlama yapamam.
Osmanlıca arapça-farsça ve Türkçe den oluşan bir dildir. Çoğunlukla arapça ve farsça.
Osmanlının %20 si cahildi yani %80 okumuş öyle mi. Kusura bakmayın da çok fazla sallıyorsunuz.
Yukarda Atatürk devrimlerinin kronolojisini paylaşmıştım hatırlarsanız harf devrimin tarihi 1928.
Bu tarihe kadar o alfabe kullanılıyor.1928 de kadınların okuma oranı%3, erkeklerin %7 .Yani toplumun %90 nı zaten Arap alfabesi de dahil hiçbir alfabeyle okuma yazma bilmemektedir.

Osmanlıya matbaa 1727 de gelmiştir.İbrahim Müteferrikanın ölümüne kadar geçen 20 yılda sadece 16 kitap basılmıştır.19yy.da Osmanlı da kitap gazete önem kazanmış.Bunlar sadece hanedan sınıfının yaşadığı büyük şehirlerde okur bulmuştur.
Osmanlının Türkçeye vermediği değeri Karamanoğlu Mehmet bey 1278 tarihinde," Bundan böyle divanda, dergahta ,çarşıda, meydanda Türk dilinden başka dille konuşulmayacaktır" diye ferman yazarak vermiştir.

Bugün ingilizler Shakespeare'ı anlayabiliyorlarsa İngiliz İmparatorluğunun kendi diline sahip çıkmasındandır. Osmanlı diline gereken önemi verseydi ,Atatürk dil devrimini yapmazdı.
8.yy.da yazılmış orhun anıtları veya 10-15 yy.lar arasında yazılmış metinler ; örneğin Pir sultan Abdal, Karacaoğlan ,Yunus Emre bugün halen anlaşılabilirken ,16-19.yy arasında yazılan metinler halen anlaşılamamaktadır. Neden çünkü o dönemlerde Türkçenin ırzına geçilmeye başlanmış Türkçe arapça ve farsça sözcüklerle doldurulmaya başlanmıştır.
19 yy da bile tarih denilince akla sadece islam ve osmanlı tarihi gelir. Osmanlıda Türk tarihi tam olarak bilinmezken Atatürk sayesinde Türk tarihi gün ışığına çıkarılmıştır.
Yukarda Çin'i Japonyayı örnek vermişsiniz.Bu ülkelerin alfabe değiştirmeden ilerlemeleri , Türkiyenin alfabe değiştirmesinin yanlış olduğunu göstermez. Hint, Rus, Yunan alfabeleri de bu ülkelere ait alfabelerdir. Burada alfabenin dile uyumudur önemli olan. Yukarda Türk dilinin arap harfleriyle yazılmasının zorluğundan bahsettim.Jopan alfabesi japon diline ,Çin alfabesi de ( ki bu alfabe değildir, bir resim sistemidir , tamgalardan oluşur) Çin diline uygundur. Türkiyeyi geri bırakan Arap alfabesidir.

Bir de şöyle bir iddia var:
Harf devrimi ile bir gecede herkesi cahil bıraktınız.

Osmanlı çok akıllı ve kültürlüydü ya, en yüksek öğretim kurumunuz medreselerde 17.19 yy larda "don ve çakşır giymek" derslerde harita kullanmak şeriata uygun mudur onu tartışıyorlardı."Göklerin sırrını bilmek allaha mahsustur " diyerek rasathaneyi yıktırdılar be .Meleklerin bacaklarını gözetliyorlarmış 19.y.y da kadınların okuma oranı%3 ,erkeklerin %7 .Atatürk bir gecede milleti cahil bırakmışmış .Breh breh siz 600 senedir cahildiniz.
Daha çok yazılacak şey var bu konuda da ,nasılsa beyniniz din denen afyonla öyle yıkanmış ve uyuşturulmuş ve kindar bir hale gelmişsiniz ki anlamazsınız zaten. Anlamak isteyene bu kadarı yeter.
Gelelim dersane meselesine ,Dersaneyi bile araştırıyorlar diyen sizsiniz bende size sadece onu değil 7 sülalesinin her şeyi araştırıyorlar dedim.
Ben kimseye ayrım yapmam diyorsunuz ama işinize gelmeyen konularda " banane , beni ilgilendirmez ,zerre kadar umurumda değil " diyorsunuz.
Burada insanların ayrım yapmasından sözetmiyorum. Ayıpladığım ve eleştirdiğim bunların devlet politikası haline getirilmeleri. Böyle durumlarda susmak hem suça ortak olmaktır hem de ne sizin yere göğe sığdıramadığınız müslümanlığınıza sığar ne de benim için herşeyin üstünde tuttuğum insanlığa.