Cevap: Duba Açıklaması
Bu kadar saçma bir uygulama, bu kadar saçma bir cevap, bu kadar saçma bir savunma bu yaşıma geldim yeni görüyor, yeni duyuyor, yeni okuyorum. Böyle, trafiğin rahatlatıldığı değil Türkiye'de dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir, duyulmamıştır. Önceki belediye ne akla hizmet ise park yapılmasın diye yolları daralttı, kaldırımları genişletti. (ALLAH için sanki hiç park edilmiyor.) Bu belediye de ne işe yaradığı çözüleyemeyen bu dubaları koydu. (ALLAH için sanki yine park edilmiyor.)
Trafik ekipleri ne iş yapıyor onu da anlayabilmiş değilim. Ancak "58... 123 plakalı araç sahibi, aracınızı bulunduğu yerden kaldırınız aksi takdirde cezai işlem yapılacaktır." diyor çekip gidiyor bir tur atıp geliyor aynı araba aynı yerinde duruyor. Madem öyle dediğini yapsana be adam. Madem oraya park etmek, aracı bırakmak, duraklamak yasak öyle anons yapacağını cezası kaç TL ise 10 katı cezayı kes (Bu ben dahi olsam uygulansın) bak bakayım daha park edilir mi öyle? Cezalar caydırıcı uygulamalar mantıklı olmalı. Yoksa yol daraltmakla duba dikmekle bu iş çözülmez. Aksini yapmak daha mantıklı çözüm üretilebilecek bir yöntem. yolları genişlet, kaldırımları daralt, trafik ekipleri caydırıcı cezalarla görevini tam yapsın bak bakalım trafik nasıl işliyor. Yoksa yaz aylarında gelen gurbetçi kardeşlerimizi bahane ederek uygulamaları haklı göstermek mantıksızlıktır. Şu anda gurbetçi kardeşlerimiz mi var ki trafik felç. Yollar trafiği kaldırmıyor. Alt geçitler, tüneller vb. yapacak bir mantıklı insan SİVAS'a yatırım yapmayacak mı artık? Büyükşehirlere gitmeye gerek yoktur. ALLAH rızası için bir tek DENİZLİ'ye gidilsin bakılsın bakalım. DENİZLİ şehri SİVAS'tan daha küçük yüzölçümüne sahip bir şehir iken (SİVAS, DENİZLİ'nin 2,5 katına yakın 2,41 katı büyüklüğe sahip bir şehir SİVAS) gidin bakın bakalım alt geçitler, tüneller nasıl yapılmış nasıl trafik işliyor (aksayan yanı yok mu illa ki vardır, yok demiyorum) modern bir şehir. SİVAS da modernleşeceğine geriliyor, modern teknolojik köy kasaba haline geliyor, getiriliyor.