Cevap: OKULLARDA KIYAFET SERBEST
Sivaslınet'e katılıyorum.
Aslında alibaba ile de aynı düşünüyoruz. bak siz de farkındasınız hükümet oyunu olduğunun. Buna ek olarak özgürleşmek, hür olmak da varken neden kendi tarafımıza çevirmeyelim. Askerlik ile ilgili de yazdım zaten. Onlar sürekli aynı yerdeler ve ayrı bir disipline uymak zorundalar. Polis, asker üniformalı olsun. Ama çocuklarımız asker mi? Asker mi yetiştireceğiz? Tek tip insan modeli ile mi demokratikleşmeden bahsedeceğiz? Herkes kendi istediğini seçemeyecek mi bu ülkede? Siz 17-18 yaşına kadar dayatın çocuğa belli fikir, kıyafet, kural her he ise, 19-20 sinde üniversite çağına geldiğinde , başka ortamlara girdiğinde afallasın. Kendine güveni olmayan, daha önce hep aynı şekilde yaşamış, kendi fikirlerini geliştirmekte zorluk çeken bireyler olsunlar. İtiraz edilmesine gerek yok. Giyeceği okul kıyafetini bile başkasının belirleyeceği bir çevre içerisinde büyüyen bir nesilden ne beklersiniz ki? İlk yıllarda belli bir yaşa gelmiş çocuklardaki marka üstünleşmesi konusuna katılabilirim ama siz bunu alışkanlık haline getirip, 6-7 yaşından itibaren bunun gayet doğal olduğunu gösterebilirseniz, ileriki yıllarda bu çocuk üzerindekilerden dolayı başkasını yadırgayamaz. 6 yaşından beridir alışacaktır zaten. ki olay da dediğim gibi saadece kıyafet de değildir eşitlik anlamında. Servisi, yardımcı kitapları, dersaneleri vb. vb. Keşke iş sadece önlükle bitseydi de bende hak verebilseydim..