Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 14.12.2012, 20:31   #74
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 728 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: OKULLARDA KIYAFET SERBEST

Alıntı:
Pusula_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Değerli dost,
Konuyu bu kadar dallandırıp budaklandırmaya ne gerek var? Çok yazmak, yada çok konuşmak çok bilmek anlamına gelmemeli.
Pusula_58 kardeş,

Konuyu dallandırıp budaklandırmak şuradan geliyor; Yanlışa karşı eleştiriden hiç çekinmem inatçıyımdır da..

Hele de yanlışı yapan demeokrat insanlar olunca onlarla, uzlaşması daha kolaydır diye düşünüyorum. Ama görüyorum ki onlar da baya tutucu davranıyorlar. Doğrular tartışarak oluşur, susarak değil.

4+4+4'ü kıyasıya eleştirdim. Ve amaçları da ortaya çıktı. Bu yasadan yararlanarak çoğu okulları imam hatip yaptılar. Amaçlarını söylediler zaten "dindar ve kindar" bir toplum yetiştirmek. İşte görüyoruz ortadoğudaki dindar ve kindarları. İstisnasız insan katliamı yapılıyor. Ve bizim katkılarımız da devam ediyor. Onların dindarlığı emperyalizm. Din bu değil. Dinin ne olduğunu bilmiyorlar. Din iyi ahlaktır. Öyle olmalıdır.

Ama kıyafet özgürlüğüne nasıl karşı çıkayım? Bu demokrasidir, özgürlüktür. Otoritenin dayatmasının sonudur. Kim yaparsa yapsın. Benim için önemli olan özgürlük.

Eğer kıyafet özgürlüğü türban dayatmasına dönüşürse, endişeniz varsa, bunda zaten hem fikiriz. Ama bana bunu bahane ederek üniformayı savunamazsınız.

Otoritenin fikir(inanç, ideoloji vs.) dayatmasına da kıyafet(üniforma) dayatmasına da karşıyım.