Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 14.01.2013, 23:09   #108
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30

Tecrübe Puanı: 670 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: SİVAS'IN İNCİSİ 'TURKUAZ PROJESİ'

Zavallılar sizi ya.
Ne kadar da acınacak haldesiniz. Haldesin mi demeliyim?
Ne güzel dediniz. İt ürür, kervan yürür diye. Biz ne kadar hak, hukuk, adalet de desek boş.
Ee. Ne olacak. Oralara tekrar gelmek hayal olunca ne yaptım kar oluyor.
Tekrar seçilemeyince başkan ( hoş tekrar aday olur mu bilemem) "Bizi başkanlığa halkımız getirmediği için proje yarım kaldı" olacak. Yok proje başka başkan tarafından başarılı biterse bu sefer de " Biz başlattık onu kardeşim. O proje bizim projemiz aslında. Onu biz yaptık" diyecekler. Siyaset böyle birşey işte. Sonuçta yerel yönetim bunlar. Tribünlere oynamak lazım. Mesela şehre iş makineleri alıp, gelinlik kız gibi süsleyip meydanda göstermek lazım onları. Onların amacı o nede olsa. Otobüs alıp hemen hizmete sokmak olmaz. Hava atmak lazım. Halk? Amaaaan. Beklesin canım ne olacak.
Allah'a şükür kimsenin yalakalığını yapmadım burada. "şu başkan bunu yaptı, siz ne anlarsınız, seve seve o arazileri şu başkanıma vereceksiniz yoksa zorla alırız" gibisinden kabadayılıklar bize yakışmaz. Birisinin doğrusu varsa överim, yanlışı varsa da arkadaş yanlışsın deme cesaretimiz var Elhamdülillah. Kompleksli değiliz. Rahmetlik başkan Şarkışla mitinginde böyle demişti. Emanet ettikleri ise..
Dediğim gibi kimseye körü körüne bağlanmadım. Hatasını gördüğümün hatasını direk söylerim. Bu konuda da kimseden korkum olmaz. Şu an gemideyim diye gelemiyorum memleketime. Hoş gelsem de kimseyi dağa kaçırıp birşeyler edecek değilim. Neden yapayım ki? Hak var hukuk var bu ülkede. İş sadece olayı bir dilekçe ile bildirmenize bağlı. Gerisi mi? Hakaret, tehdit, aşağılama. Sağolsun anayasamda bunlarla ilgili maddeler olduğundan devletimin savcıları olayı devralıyorlar, bana da edepli edepli konuşup doğrularla ilgili fikirlerimi, yanlışlarla ilgili fikirlerimi, böyle naçizane arkadaş ortamında paylaşmak kalıyor.
Ne güzel. Sivas için birşeylerin iyi olması için en azından bir hareket var. Allah hayırlısını versin. Herşey zaten olacağına varır. Bundan dolayı şahısları karalamamak lazımdı. Birisi ben şikayetçiyim , bunu istiyorum diyor. Diğeri, hakkım olanı alırım diyor. Hak, hukuk ama neye göre? Hukuk devletindeysek yazılı anlaşmalar, sözleşmeler gereklidir değil mi? Uzaktayım dedim ama memleketimde olan olayları takip ediyorum. Birileri nerede sözleşme diyor. Bu LaEdri veya başka birisi. Benim için farketmez. Eğer bu proje resmi bir proje ise yazılı bir belge olmalı. Resmi olmayan bir alım satımda bile hemen noterden tastikli senet isterken, nasıl olur da koca bir belediye hala sözleşmeyi gösterebilmekten uzak olur anlayamam. Hele de "ister onayla, ister onaylama. Orası yıkılacak" zihniyetinin hukuki dayanağı nedir?
11-12 sayfa olmuş, en başından beri istenen o sözleşmenin adından başka herşey var burada. Projeyi ateşle savunanlar. Madem iş o kadar şeffaf, nerede sözleşme şartları? Ya şuraya ekleyin sözleşme örneğini ilk ben tamam diyeceğim. Bu proje olur diyeyim. Ekleyemezseniz ( ki öyle oluyor, hep konu değiştirme çalışmasına giriyorsunuz) yapacaklarınızı yine siz belirleyin. Bu kadar basit. Nerede sözleşme örneği?
Saygılar.