Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yapılan anketlere göre Sivas halkının yüzde 90'ının Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesini desteklediğini söyledi. Projenin bahar döneminde temel atma aşamasına geleceğini söyleyen Ürgüp, “herhangi bir şekilde projeden vazgeçmek gibi bir düşüncemiz yok” dedi.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Eski Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanda uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 'Turkuvaz' Bahar döneminde temel atma aşamasına geleceğini söyledi.
Muvafakat alınan yerlerle ilgili yıkımların devam ettiğini belirten Ürgüp, projenin geri dönüşünün söz konusu olmadığını bir kez daha vurgulayarak, “bu projeye muhalif olanlar hem kendilerine hem şehre zarar veriyorlar” dedi.
Ürgüp; “şu anda yıkım faaliyetleri devam ediyor. Muvafakat aldığımız dük-kânları tabi yıkıyoruz. Diğer dükkânlarla ilgili herhangi bir uygulamaya başlamış değiliz. Şu anda muvafakat verenlerin sayısı 903 civarında.
Yani muvafakat veren, hissesini bize devreden bizim kamulaştırdığımız toplam rakam 1236 veya 1237 hissedarın içerisinden 903 oranına çıkmış durumdadır. Herhangi bir şekilde projeden vazgeçmek veya ertelemek veya savsaklamak gibi bir düşüncemizde söz konusu değildir. Projeye muhalif olanlar hem kendilerine hem şehre zarar veriyorlar. Sayıları da oldukça mahduttur bunların. Piyasayı ajite edici bir takım dedikoduları da sürekli çıkarmaya gayret gösteriyorlar. Bu arkadaşlara benim tavsiyem şudur ki, ne kendilerine ne memlekete zarar vermesinler. Bu doğru bir projedir. Herkes burada dükkanının 2.65 katsayısıyla birlikte hakkını almış olacak zaten. Hayırlısını temenni etmek lazım. Yani sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
"HALKIN YÜZDE 90'I PROJEYİ DESTEKLİYOR"
Eski sanayi projesi ile ilgili uzun süre önce alınmış bir kararı kararlılıkla uygulamaya çalıştıklarını belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, proje ile ilgili anket çalışması da yapıldığını, halkın yüzde 99'unun projeyi desteklediğini söyledi.
Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:
"Bahar döneminde ihale sürecine gelip temel atma aşamasına getirmeye gayret gösteriyoruz. Tabi ki tamamı bizim elimizde olan şeyler değiller bunlar. 2000 yılından bu tarafa alınmış olan bir kararı ciddi olarak uyguluyorum. Halkın arasında konuşulan da şudur, ankette yaptırıyorum neticede. Halkın yüzde 90'ı, yüzde 100'e yakın kısmı eski sanayi projesini destekliyor zaten. Bu da bizim bu işe ciddi manada el attığımız bütün sorumluluğu aldığımız, riski yüklendiğimiz, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduğumuz gibi bir kanaat var halkımızda. Aldığımız bu kanaatinden dolayı da Sivas halkına teşekkürlerimi arz ediyorum."
Sivas'ın Sesi