Alıntı:

| 
					mete209 Nickli Üyeden Al?nt?
					   Pusula sen rotanı kaybetmişsin.    
Avrupa bize doğru yolu göstermeye çalışıyor öyle mi?    Soylesene o Ingilizce talimat yağdıran kadını da Avrupalılar mı yolladı? Şu iyiliğini düşündüğümüz Türk'lere akıl hocalığı yap diye    
Insan biraz utanır be! Atatürk bile beni Türk doktorlarına emanet edin derken siz yabancı akıl hocası tuttunuz. Peh!!!  

Eh! Yabancı birini kendisine akıl hocası tutacak kadar beyni işlemeyen zihniyetten olayların arkasında dış mihrakların olduğunu anlamalarını beklemek de benim ayıbım! Kusura bakmayın! | 

Biraz aklı başında olan ve şu yorumları okuyanlar mantığıyla haraket edenler kimin rotayı kaybettiğini daha iyi anlayacaktır. Sonra sırıtacak birşey mi yapıyoruz neden sırıtıyorsun anlamadım? İşiniz sanırım biraz da şarlatanlık meslek icabımı bilmiyorum ama, siyaha beyaz diyecek kadar katılaşmış kalıplaşmış bir zihniyete sahip olduğuğuna inanıyoruum.
Ben Avrupa doğru yolu eğri yolu gösteriyor demedim. Sadece insanlık görevini yapıp uluslararası anlaşmalara saygılı ol ona göre haraket et antidemokratik haraket etme diyor. Bu da ben insanım ,insanlık değerini taşıyorum diyen her insanın her toplumun tafsiyesidir ve yerindedir.
Sen dediğim gibi kurgu hayal çok kuruyorsun demekki bazı şeyleri bazı pravake amaçlı şeyleri genelleyek yansıtıyorsun, dediğin şekilde bir olgu varsa yakalanır cezası neyse alır.
Atatürk o lafı senin gibi dar sığ düşünenler için, demiş ki anlasınlar diye. Çoluğuğunu çocuğunu dışarda eğitenler için, yeri geldiüğinde de milliyetçilik taslayan zümrelere, grip olunca bile Amerikalara Avrupalara uçanlara demiş. Bir gelişmiş toplumlar vardır, birde gelişmekte olan toplumlar tabiki gerektiğinde Avrupadanda örnek alınacak anayasa kanunlarını aldığımız gibi. Ortaçağ kanunlarıyla değil. Atatürk de avrupadan çok örnekler alıp ülkemizi medeni toplumlar seviyesine getirmek için çabalamıştır. Yaşın kaç. bilmiyorum ama öğrenmenin yaşı yok bunları öğreneceksin..!
Burada saygı seviye hoşgörü kurallarına uycaksan tartışmaya katılrısın boş anlamayan kişilerle boşa zaman kaybetmek istemem. Sizde kusura bakmayın ..!