Cevap: HER YER TAKSİM, HER YER DİRENİŞ.
Pusula_58
Hani diyorsun ya, herkes olaylarin baslama nedenini unutmus, anca camide soyle camide boyle konusuna dondu diye:
Benim ilk yorumumu birdaha okursaniz memnun olurum, sen ne paylastin (hani su Ihsan Ozkes mi nedir)
ben ne cevap vermisim. Ha iste benim ordaki ILK yorumum o sahisin dedigi laflar icindi. Masallah yorumlari iyi
carpitiyorsunuz!!
camilere basi acik girmek, acik sacik elbiselerle girmek bile dogru degilken, bir erkegin bir kizi opmesi
normal mi? ama sen hala bunlar camiye saygisizlik degil demeye getiriyorsun.
herneyse Gelelim olaylarin baslama nedenine:
Ilk basta orda bir kac masum vatandas samimi bir eylem baslatti. Gerekli yerlerden izin alindiysa bu her vatandasin en
dogal hakkidir. Ama sen cikipta devletin calismalarini durduramazsin, bir alani isgal edemezsin.
Bak yine soyluyorum: belki sen anlamamisindir, protesto herkesin eger kurallar icinde yapiliyorsa en dogal haklaridir.
Amaaaa yasadisi olan her eyleme polis gerekli cevabi verir vermeli de.
Gel gelelim polislere. Bazi polislerin eger siddet iceren bir mudahale de bulunduysa bu tartismaya acik olur. Elbette
psikolojisine yenilmis olanlar da olmustur, bunuda gormezden gelemeyiz.
Fakat bazi yerlerde de eylemciler yurudu orda neden polisler
tomayla, biber gaziyla mudahale etmedi? eylemlerini yaptilar, sessiz sedasiz evlerine gittiler, iste aradaki fark buydu.
Ama sizler Taksim'deki olaylarin hepsini polise yukleyipte, orada yakip yikanlari sonra masum bir goruntu vermek icin
odun gibi dikilenleri hakli gosteremezsiniz. Oyle bir yorumluyorsun ki, sanki kaldirim taslarini soken, otobusleri, duraklari
insanlarin ekmek teknesini, dukkanlari yakip yikan eylemciler degilde polis yapmis. Kardes bunlari da goruyormusun? Yoksa sirf
yine muhalefet olsun diyemi konusuyorsun?
Bak edilen kufurleri saymadim bile, hani su meshur agzi bozuk olan CHPli, kameralar karsisina gecip artistlik yapan varya,
devletimizin polisine ana baci kufreden, hatirladin mi? bunu doguda yapan olsa kiyamet kopardi dimi?
Gezi Parkindakiler biz halkiz diyorlardir, peki digerleri kim ozaman?
ya eline pankart alip basbakana, esine terbiyesizce gondermelerde bulunlara ne diyeceksinsiniz, bunlar temiz saygin cocuklar dimi?
Taksim'de bikinili bir kadini alkislayip, ordada bir teyze cikip kendi ozgur dusuncelerini soyledigi icin mi susturulmaya
calisiliyor. Peki hani burda ozgur dusunme hakki? seninki dusuncede bu teyzeninki dusunce degilmi?
Birde teyzeye kac para aldin diyorlar, oysaki gene kameralar onunde ordaki eylemcilere basbakana kufur karsiligi para veren
sahis varya peki o eylemcileri kac paraya satin aldi? varin bunlari da bir dusunun olur mu?
ama sayet bunlar sana normal geliyorsa, bu dusuncede biriylen tartismaya girmek benim hatam olur. NOKTA.
|