|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
13.11.2011, 21:53 | #1 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5461
|
Mayali Kömbe
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ***MAYALI KÖMBE TARİFİ**** Kömbe tarifini daha önce vermiştim ama bu kez daha kolay şeklini göstermek istedim. Evde bir parça ıspanak vardı.Ben içe ilave ettim.Çokta leziz olmuştu. Ben çocuklara yetişsin diye hızlı pişirmek zorunda kalsın. Siz fırın ısısını 200 den fazlaya çıkarmayın. HAMURU İÇİN: 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı kuru maya , tuz Aldığı kadar un İÇ MALZEMESİ 150 gr.beyaz peynir yarım demet maydanoz 200 gr.kadar ıspanak (olmasada olur) ARALARINA SÜRMEK İÇİN 150 gr tereyağı ÜZERİ İÇİN 1 yumurta [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kömbe nasıl yapılır? Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın. Hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın Hamur mayalandıktan sonra ikiye ayırın. Her bir parçayı açıp,içine yağ sürün Resimdeki gibi katmer şeklinde katlayın.Merdaneyle üzerinden giderek büyütün. Yağlanmış tepsiye hamuru koyup çekiştirerek,tepsi büyüklüğüne getirin. Üzerini tekrar yağlayıp iç harcını serin. İkinci bezeyede aynı işlemi uygulayıp,için üzerine serin. Bir yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün. Dilimledikten sonra 200 derecelik fırında pişirin. C)alinti...
14.11.2011, 00:02 | #2 |
Usta Yiğido
serhat_58 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2016 14:48
Tecrübe Puanı: 1157
|
Cevap: Mayali Kömbe
su böreyi deyilmi bu ablam
14.11.2011, 07:45 | #3 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5461
|
Cevap: Mayali Kömbe
Degil Serhat su böregini suda hasliyoruz. Benziyor ama bu daha pratik.
|
|