|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Kangal Kangal İlçesi ve Köyleri |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 926
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Nüfusu: 102 İle Uzaklığı: 120 km İlçeye Uzaklığı: 22 km Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT AcentasıYok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() fatihcinar_1453 Şuan
![]() Son Aktivite: 05.12.2007 16:57
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ıyı guzel olmus da hersey keske koyun resmını gosterseydınız tarlanın degıl
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Köyün tarihi hacı kaggo ve hacı mahoya dayanmaktadır.ikisininde köye büyük emeği geçmiştir.yer yer hanlar arası kavgalar başgöstermiştir.(memişlerle hındolar,tapurcularla şıkolar kavga etmiş ve bu da köyün demografik yapısına büyük darbe vurmuştur)
Köyün gelenek ve göreneklerinden en önemlileri yemek kültürü gelişmiştir kömbe, içli köfte , saç kavurma ,Ayranlı çorba ,tereyağlı bulgur plavı ,kaymağı ve madımak yemegini guzel yaparlar Sivas iline 120 km, Kangal ilçesine 22 km uzaklıktadır. bu coğrafi alanda en büyük toprak hacı mahonundu fakat kendisi ayrılsıktan sonra sahipsz kaldı. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. yaz kış kraktır hatta denebilirki,10 ay kış 2 ay yaz vardır, dereside kuraklık sonucu krumuş olup artık verimsiz hale gelmiştir
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|